fbpx

Zikula

Zikula este o aplicatie Web Toolkit, care îți permite să rulezi site-uri impresionante și să construiești puternice aplicatii online. Zikula a primit laude pentru multe lucruri, dar îndeosebi pentru ușurința de utilizare, dezvoltarea ușoară și rapidă, securitatea, performanța și, în cele din urmă, flexibilitatea.

Ce este o aplicatie Web Toolkit?
Un toolkit (trusă) îți oferă o serie de diferite instrumente  pentru a obține treaba făcută. Zikula face exact acelasi lucru, dar pentru website-uri și aplicații web.
În funcție de distribuția aleasă, Zikula ar putea gestiona articolele blogului tău, să permită comentarii pe site, să ruleze un forum, să descarce secțiuni sau chiar să gestioneze conținut static într-un număr mare de limbi. Pentru munca de zi cu zi, cu Zikula nu vei avea nevoie de nici o cunoștință tehnică.
Iată câteva exemple unde s-a utilizat  Zikula : bloguri, magazine online, portaluri, companii și comunități de înalt trafic, dar, așa cum se spunea mai sus, Zikula poate fi folosit pentru toate. De exemplu, Zikula poate fi folosit  ca sistem de înregistrare și check-in la o companie din UK.
Zikula are un panou de administrare ușor pentru a îți gestiona site-ul și un sistem tot la fel de ușor de instalat/dezinstalat pentru noi facilități. Poți construi propriul sistem, alegând caracteristicile care îți plac de pe site-ul nostru, apoi descarci și instalezi pachetul cu ajutorul instaler-ului, sau alternativ, folosești una din distribuțiile pre-construite pentru site-urile comune.
Poți delega controlul conținutului la editori, folosind sistemul de permisiuni încorporat sau să schimbi aspectul, prin simpla modificare a template-urilor HTML și să activezi sau dezactivezi diversele caracteristici, cu doar câteva clickuri.
Zikula este compatibil cu MySQL, PostgreSQL și Oracle. Oferă o serie de API-uri, bazată  pe o structură orientată spre obiect, documentație și exemple de coduri pentru cei care vor să înceapă rapid.

Poți instala Zikula automat și gratuit direct din Cpanel, de la meniul Softaculous.