fbpx

1 milion de utilizatori de servicii Google afectați de phishing


În cursul zilei de ieri serviciile Google au fost ținta unui atac de tip phishing, în urma căruia aproximativ un milion de utilizatori au fost afectați. Din fericire, Google a acționat prompt și într-o oră a reușit să stompeze numărul de victime.

În urma atacului cibernetic, atacatorul a putut prelua controlul asupra contului Google. Acesta a trimis un email ce aparent părea de la Google, cu un link către Google Docs iar cei care au accesat link-ul trebuiau să se conecteze la Google Docs. Astfel atacatorul a putut obține acces la cont.

Atacul s-a răspândit rapid deoarece fiecare cont afectat a trimis acest email către toate contactele din cont. Astfel, 0.1% din utilizatorii Google au fost afectați, procentul reprezentând 1 milion de utilizatori. Dacă Google nu ar fi descoperit la timp vulnerabilitatea, acets atac ar fi putut provoca pagube uriașe.

În prezent Google lucrează la soluționarea definiivă a problemei și la înlăturarea vulnerabilității.

Utilizatorii de conturi în mediul online trebuie să fie precauți în protejarea datelor și să nu dea curs emailurilor nesolicitate sau să nu își introducă datele de acces sau cu caracter personal prin intermediul link-urilor ce par suspecte. De asemenea, se recomandă setarea alertei de la Google de introducere a datelor Google pe alte link-uri ce nu aparțin paginilor Google.

Sursa: profit.ro

 


Lasa un mesaj