2017 – Certificatul SSL nu va mai fi optional pentru browserele web


In mai putin de o luna si jumatate browserele web vor incepe sa penalizeze site-urile care nu au instalat un certificat SSL. Acest lucru se va aplica la toate site-urile care nu sunt criptate, indiferent ca este vorba de site de prezentare, magazin online sau blog, orice website care stocheaza date.

Incepand cu ianuarie 2017, Chrome 56 va afisa un semn distinctiv site-urilor care nu folosesc conexiunea HTTPS, pentru a determina proprietarii de website-uri sa foloseasca conexiuni sigure pentu utilizatori, mai ales in conditiile in care stocheaza date personale si efectueaza tranzactii online pe paginile web.

La fel va proceda si Firefox, care va afisa un mesaj pe toata pagina site-urilor care au conexiunea criptata prea veche SHA-1.

Aceasta notificare nu inseamna ca site-ul ce urmeaza sa il accesezi ar fi fraudulos, ci doar ca Firefox nu il poate identifica, asadar ar trebui sa ai grija daca continui sa il accesezi.

firefox

Prin aceasta schimbare se doreste stimularea proprietarilor de site sa isi securizeze site-urile, cu atat mai mult cu cat Google anunta si o pozitie mai buna in motorul de cautare a site-urilor cu SSL.

Asadar, ca proprietar de site sau afacere online, este responsabilitatea ta sa asiguri toate conditiile optime clientilor tai, astfel incat sa le demonstrezi incredere si siguranta. Solutia este simpla si deloc costisitoare – instalarea unui certificat SSL.


Lasa un mesaj