fbpx

3 aplicatii diferite pentru cPanel Webmail


Webmail-ul este unul dintre cele mai utilizate functii cPanel. Comparativ cu restul aplicatiilor desktop, webmail permite accesul email-ului direct din browser. In prezent, sunt 3 aplicatii diferite pentru Webmail, fiecare cu propriile diferente, insa toate cu aceeasi functionalitate, de livrare si primire email-uri in siguranta.

Horde – este o comunitate de tip development, open-source, responsabila cu crearea de aplicatii si sisteme software. Horde nu este doar o simpla aplicatie de webmail, ci are diferite widget-uri precum calendar, notite, filtru de email, setari in functie de importanta email-ului, functia search.

RoundCube – este liderul aplicatiilor open-source pentru webmail. Aceasta aplicatie are milioane de utilizatori iar ususrinta si siguranta in utilizare castiga tot mai multi utilizatori. Chiar daca nu are atatea functionalitati ca Horde, este simplu de utilizat,cu interfata cu drag-and-drop. De asemenea, are functia activa de cautare, flag, organizarea email-urilor in functie de preferinte, magagementul inbox-ului cu usurinta.

SquirrelMail – este cea mai simpla aplicatie dintre toate cele 3, cu cele mai putine functionalitati. Are o functie agenda, ofera compozitie de text si atasament, insa cu o interfata simpla si intuitiva.

Cum te poti conecta la Webmail ? – conectare la webmail este foarte simpla, accesand in browser numeledomeniului/webmail – vei introduce adresa de email si parola utilizata, urmand sa alegi aplicatia dorita din cele 3.

MxHost ofera acces Webmail pentru pachetele de hosting shared cu cPanel, email-urile putand fi accesate cu oricare din cele 3 aplicatii disponibile.

 


Lasa un mesaj