fbpx

3 motive pentru achiziția unui domeniu cu multiple extensii


Sunt mii de extensii de domenii web pe piață, începând de la clasicele .com, .eu sau .ro, până la noile TLD-uri de tipul .business, .host, .shop și alte câteva mii. Indiferent de domeniul ales, încurajăm clienții să achiziționeze numele dorit cu cât mai multe extensii posibile, pentru că, în timp, pe măsură ce afacerea online crește, ar putea crește și importanța brandului.

În fapt, scopul de a avea mai multe domenii este acela de a clasifica mai bine Internetul și de a crea oportunități pentru persoane și afaceri online și de a obține numele de domeniu perfect – mai multe extensii, mai multe șanse. Deopotrivă, acest lucru creează și o concurență acerbă între branduri, care și-ar dori aceeași denumire sau au același domeniu de activitate.

Dacă două afaceri online și-ar dori același nume de domeniu, unul va putea înregistra domeniu .com și altul .ro. Totuși, acest lucru poate crea pierderi de ambele părți, mai ales de noi clienți, pentru că, în majoritatea cazurilor, clienții nu țin minte extensia domeniului ci a brandului.

Branding

Social media joacă un rol extem de important în afacerile noastre online și în crearea brandului și întărirea lui. Astfel, pe twitter, Facebook sau Instagram se pot crea confuzii de brand, a două afaceri diferite, în cazul în care folosesc același nume dar cu extensii diferite. De exemplu, un brand online poate avea hostingweb.ro și altul hostingweb.com. Pe rețetele de socializare acest lucru poate fi ușor confundabil, pentru că va fi doar hostingweb sau @hostingweb. Astfel, cu cât există mai puține confuzii, cu atât mai bine.

Locație

Extensia unui domeniu nu reprezință doar țara, ci și cultura acesteia. Dacă .com sau .eu sunt cele mai populare extensii la nivel internațional, în România .ro este cel mai căutat. Extensiile de domenii din țara de proveniență sunt, de obicei, prima opțiune în rândul proprietarilor – acestea oferă o bună clasare din punctul de vedere al locației și oferă o siguranță pentru consumatorii locali.

În general, această alegere este în rândul proprietarilor care dorescă să capteze piața locală și nu doresc să se externalizeze. Totuși, este recomandat a se achiziționa numele și cu extensiile internaționale și noile TLD-uri necesare, pentru a evita înregistrarea acestora de către o potențială concurență.

Noi clienți

Dacă folosești mai multe extensii de domeniu care pot redirecționa spre site-ul principal cu extensia aleasă, ai mai multe șanse de a capta trafic și clienți noi și scade riscul de a fi folosit domeniul de terți concurenți.

MxHost oferă posibilitatea înregistrării de domenii cu orice extensie disponibilă și validă în mediul online.

 


Lasa un mesaj