3 motive pentru care ar trebui sa instalezi un certificat SSL

La inceput, criptarea datelor prin protocolul HTTPS era de interes doar pentru specialistii din domeniul IT. Astazi insa SSL este mai mult decat cunoscut, util si aproape indispensabil.

In prezent, atat marketerii cat si proprietarii de website-uri au inteles utilitatea unui SSL si s-au familiarizat cu termenul.  Majoritatea utilizatorilor au inteles faptul ca un SSL este ca o solutie cheie care ajuta la imbunatatirea increderii clientului, asigura tranzactiile sigure, ajuta la imbunatatirea brandului in mediul online si stimuleaza cresterii in topul motoarelor de cautare. Pe langa utilizatea certificatului SSL, este si un instrument foarte puternic de marketing, ce ar trebui inclus pe fiecare site.

Iata cateva dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui sa ai instalat un certificat SSL, benefic atat pentru proprietarul site-ului cat si pentru clienti:

Sporeste afacerea online si o face un exemplu de urmat

In calitate de furnizor de servicii, afacerea ta online are, cel mai probabil, scopul de a stimula conversia si clientii sa achizitioneze produsele pe care le comercializezi. In mediul online, conversiile sunt direct influentate de factorul de incredere pe care il genereaza pagina web. Astfel, adaugarea de credibilitate si incredere site-ului este o corelatie directa pentru a obtine mai multe conversii.

De exemplu, in cazul in care un vizitator al site-ului nu poate recunoaste daca pagina web este sau nu credibila, in cele mai multe cazuri va abandona vizita. In schimb, instalarea unui certificat SSL reasigura consumatorii ca tranzactiile le sunt sigure, fapt care ajuta la castigarea increderii.

Conform unui studiu realizat de o companie internationala care se ocupa cu studiul pietei a decalart ca 85% din utilizatori evita site-urile nesigure si ca  nu ar face cumparaturi prin intermediul unui site care nu le arata ca datele lor sunt protejate.

Prin urmare, este evident faptul ca intr-o lume virtuala in care atacurile cibernetice sunt tot mai des intalnite, securitatea este o necesitate in economia digitala de astazi.

Cresti in topul motoarelor de cautare

Criptarea HTTPS joaca un rol important si direct in algoritmul de cautare Google, asa cum in 2015, cel mai mare motor de cautare anunta ca modifica algoritmul in favoarea site-urilor criptate HTTPS. Mai mult decat atat, Google a promovat initiativa de “HTTPS pretutindeni”, pentru a recompensa site-urile cu SSL instalat, indiferent daca site-ul respectiv stocheaza date cu caracter personal sau nu, tocmai pentru un concept nou de marketing online.

La scurt timp dupa modificarea algoritmului Google, s-a observat o corelatie pozitiva intre certificatele SSL si comportamentul utilizatorilor ( rata per click, timpul pe pagina etc), fapte pe care Google le foloseste pentru ranking.

Asadar, topul SEO este bazat pe comportamentul utilizatorilor, prin faptul ca site-urile ce au instalat un SSL prezinta efecte pozitive si castiguri pozitive pentru vizilitatea in Google.

Castigul unui avantaj competitiv

Intr-o piata competitiva si continua dezvoltare, cu cat profiti mai rapid de orice avantaj sau oportunitate ce ti se ofera, cu atat mai mult poti fi in fata concurentei, atat in motoarele de cautare cat si in viziunea consumatorului. Iar instalarea unui SSL pe site va aduce acest beneficiu.

Criptarea HTTPS a devenit atat de importanta incat browserele web incurajeaza proprietarii de website-uri sa ia masuri in aceasta privinta. De exemplu, incepand cu ianuarie 2017, Chrome distinge site-urile care au instalat sau nu un SSL printr-un mesaj de atentionare.

In concluzie, criptarea HTTPS nu poate avea decat beneficii iar costul unui SSL este accesibil pentru orice proprietar de website.

Lasa un mesaj