3 pasi pentru o migrare de succes a unui site web

Cel mai frecvent motiv pentru schimbarea diferitelor infrastructuri, mai exact pentru care oamenii si organizatiile doresc sa migreze site-urile web este cresterea necesara a resurselor. Resursele existente, pur si simplu nu sunt suficiente pentru a tine pasul cu ritmul alert de evolutie al website-ului. Costurile mari nu mai sunt justificate.

O migrare poate fi necesara daca serverul fizic sau sistemul de operare au ajuns la punctul in care nu mai sunt eficiente. În acest caz, aplicația sau site-ul web pot fi migrate către un server mai nou, care oferă resurse mai mari sau o rentabilitate mai bună a investiției. De asemenea, sunt situatii in care clientul doreste mai mult control asupra serverului, din cauza suportului slab primit sau preocupari legate de securitate. 

Planificarea si executarea unei migrari de succes include o serie de pasi care trebuie urmati pentru a evita esecul, erorile sau timp in care site-ul nu functioneaza. Din fericire, la fel ca multe alte companii de gazduire si MxHost ofera asistenta si resurse in timpul migrarii website-ului, fiind un provider de hosting de incredere. 

Fiecare etapa trebuie luata in considerare in timpul unei migrari pentru a avea succesMigrarea unui website este un proces complex, nu e ceva tocmai usor, dar cu o planificare atenta puteti depasi provocarile. In ce consta mutarea unui site web la o alta gazda:  

– mutarea fisierelor  

– mutarea bazelor de date 

– configurarea aplicatiei dvs. pentru a functiona in noul mediu 

–  modificarea nameserverelor la registrar 

Planul  

Inainte de a incerca sa mutati un singur bit sau octet de date, aveti nevoie de un plan solid. Schitati zonele unde ar putea sa existe dificultati. Pe masura ce incepeti migrarea, ar trebui sa fiti constienti ce responsabilitati aveti.  

– Pentru inceput este important sa desemnati cine este responsabil pentru fiecare etapa a migrarii pentru a reduce riscul ca un lucru sa fie pierdut sau uitat si sa eliminati confuziile si haosul din timpul migrarii.  

Detaliati in mod clar cine se ocupa de crearea copiilor de rezerva, cine decide ce date sa transfere si cine va va asigura transferul tututor datelor, cine va controla schimbarea DNS-urilor, cine va testa datele migrate, cine va configura aplicatii si conexiuni sprijin pe serverul tinta?  

– Apoi va trebui sa schitati etapele de pe parcursul migrarii. Acest lucru va ajuta pe toata lumea sa inteleaga daca lucrurile sunt sau nu pe drumul cel bun si ca sarcinile sa fie indeplinite de cei responsabili.  

De asemenea, va recomandam cu tarie sa aveti un backup, plus o copie de siguranta in afara site-ului, in caz de catastrofe sa fiti siguri ca munca dvs. este protejata.  

Executarea 

– Transferul de date e prima sarcina, veti dori sa va concentrati asupra datelor care trebuie neaparat transferate, deoarece chiar si cea mai mica linie de cod lipsa poate lasa o aplicatie sau un site web blocat. Procesul de copiere a continutului, a aplicatiilor si a bazelor de date de pe vechiul server pe cel nou este o functie a latimii de banda si timpului.  

– Aveti grija ce sisteme de operare si documente trebuie sa transferati pentru a asigura functionarea pe noua dvs. infrastructura.  

– Sincronizati datele intre servere pentru a nu se pierde nimic.  

Testarea 

– Bineinteles ca veti dori sa testati rezultatele, odata ce migrarea a fost finalizata. Poate fi necesar sa testati site-ul web pe mai multe dispozitive si browsere, sa testati daca aplicatia dvs. functioneaza corect din mai multe locatii, sa verificati daca integrarile si API-urile dintre sisteme functioneaza corect si sa va asigurati ca puteti face comenzi noi oricand.  

– Testarea cu succes nu inseamna ca sunteti siguri ca totul va merge perfect de prima data, ci inseamna crearea unui proces prin care descoperiti probleme minore si le remediati inainte ca traficul sa fie trimis catre noul server.  

Amintiti-va ca scopul migrarii este de a avea o infrastructura mai buna, actualizata si performanta pentru aplicatiile si site-ul dvs. web, nu de a avea motive de stres. MxHost ajuta intotdeauna profesionisti, organizatii si mai ales clientii, sa migreze de la un server la altulurmarind cu atentie procesul si creand planuri pentru a tine cont de fiecare nevoie in parte. Cu siguranta va doriti o gazda web care sa aiba infrastructura si expertiza in asa fel incat sa va ajute sa va instalati pe noul server. Daca nu sunteti siguri cum sa faceti transferul, lasati echipa de experti tehnici sa se ocupe de tot procesul. Vor trata totul cu mare atentie, deoarece inteleg ca website-ul dvs este important pentru dvs.

 

Lasa un mesaj