4 pasi simpli pentru alegerea ideala a numelui de domeniu

Atunci cand ai in plan lansarea unui website, trebuie sa ai in vedere alegerea numelui de domeniu, a unui furnizor de servicii de gazduire web si platforma folosita pentru constructia site-ului. Toate cele trei elemente sunt extrem de importante, insa cel mai important este numele de domeniu, deoarece, sunt rare cazuri cand il vei mai inlocui – acesta nu poate fi modificat.

De ce numele de domenii sunt atat de importante

 

Este posibil, pe parcursul cercetarii, sa vezi URL-uri de tipul domeniu.wordpress.com sau domeniu .blogger.com. In realitate insa, acesta nu este un nume de domeniu, ci un subdomeniu gratuit, ce nu ofera credibilitate si stabilitate in mediul online.

Domeniul marcheaza afacerea – de regula, numele de domeniu este chiar numele companiei sau anumite cuvinte cheie relevante care se refera la marca sau domeniul de activitate. Cand vizitaorii vad URL-ul, acesta il vor memora, astfel ca este ideal sa fie scurt, intuitiv, usor memorabil.

Un domeniu este “pentru totdeauna” – domeniul poate fi considerat ca un tatuaj – odata ce l-ai facut, vei ramane cu acesta. Este important pentru marketing, pentru branding, pentru imagine si pentru indexarea acestuia in motoarele de cautare pentru o identificare cat mai buna. Toata aceasta munca ar fi degeaba daca peste 6 luni ai decide schimbarea domeniului.

Numele de domeniu inseamna incredere si profesionalism – inregistrarea unui nume de domeniu propriu nu este costisitoare, astfel ca nu se justifica crearea unui website pe un subdomeniu gratuit. Rezultattul insa denota profesionalism, incredere, respect. In plus, cu numele propriu se pot crea adrese de email personaliate.

Cum alegi numele de domeniu

 

Incepe cu numele afacerii – intr-o lume perfecta, ai putea inregistra domeniul cu numele dorit, insa, din pacate, concurenta este acerba si s-ar putea ca numele dorit sa nu fie disponibil. Astfel, trebuie sa cauti cuvinte potrivite pentru SEO, care totusi sa reflecte activitatea afacerii si sa o reprezinte, dar sa fie si disponibil cu extensia dorita.

Asigura-te ca este scurt si memorabil – imagineaza-ti ca trebuie sa pronunti numele domeniului, asa ca evita pe cat posibil cratimele, cuvintele de legatura sau alte caractere doar pentru a-i gasi disponibilitatea.

Extensia de domeniu – pe masura ce concurenta se bate intre .ro, .com, .info, .eu si altele cunoscute, sunt disponibile pe piata sute de noi TLD-uri, care ne fac viata mai usoara si cu care numele dorit este disponibil, de tipul: .blog, .online, .shop, .site, .website, .xyz si multe altele.

Configurarea emailului – in sfarsit, pe un cont de gazduire se va putea crea o adresa de email profesionala cu numele de domeniu, de tipul contact@domeniu.ro, care arata mult mai bine decat o adresa de yahoo sau gmail. Oamenii, clientii, se asteapta sa primeasca emailuri de la o firma cu numele marcii proprii.

Numele de domeniu si site-ul web reprezinta identitatea digitala a companiei. Este important sa arati profesionist, investind timp si bani in alegerea unui nume potrivit. Insa dupa ce vei face acest lucru, vei creste substantial credibilitatea si stabilitatea, lucru ce se va vedea ulterior in cresterea vanzarilor si a recunoasterii brandului.

 

Lasa un mesaj