fbpx

5 criterii vitale de avut in vedere atunci cand alegi un furnizor de hosting


Sa presupunem ca mica ta afacere are un produs uimitor, echipa de vanzari si marketing este excelenta, bine pregatita iar serviciul clienti de asemenea. Totodata, campaniile de promovare functioneaza perfect, aducand exact traficul pe care l-ai preconizat. Si totusi, fara un serviciu de gazduire fiabil, care sa ofere cumparatorului o experienta buna, oamenii sunt la doar un click distanta de a cumpara de la concurenta.

Inclusiv marile corporatii nu sunt imune in ceea ce privesc serviciile de web hosting. Sunt diverse exemple atat in Romania cat si la nivel mondial ale website-urilor care nu au mai functionat temporar, din cauza serviciului de hosting, in principiu din cauza resurselor insuuficiente.

Vanzarile cu amanuntul in anul precendent au depasit 28 de miliarde de dolari la nivel global, astfel ca afacerea ta trebuie sa aiba o strategie puternica pentru a rezista pe piata. Online, totul incepe cu un website puternic, bine organizat, care sa aiba o gazduire potrivita, stabila si de incredere, care garanteaza functionalitatea serviciilor cel putin 99.9%.

Asadar, indiferent daca lansezi un website nou sau ai deja unul in functionare, iata cele 5 criterii vitale ce trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi furnizorul de hosting:

1. Backup

Nu poti avea solutii de securitate fara serviciul de backup pentru copii de rezerva. De exemplu, daca site-ul este atacat sau stergi ceva din eroare umana, trebuie sa ai imediat posibilitatea de a repune fisierele dintr-o sesiune anterioara. De obicei, un serviciu de hosting respectabil, ofera acest serviciu inclus in pachetul de gazduire.

2. Securitate

Securitatea trebuie sa fie un element cheie vital atunci cand alegi furnizorul de hosting, deoarece atacurile cibernetice si malware pot fi catastrofale pentru website-uri si pot pune in pericol securitatea datelor clientilor. Asigura-te ca alegi un hosting de incredere, care are implementate toate masurile tehnologice de siguranta si securitate necesare.

3. Facilitati

Un pachet de hosting trebuie sa puna la dispozitie niste resurse bine stabilite si, de preferinta un panou de control prin intermediul caruia sa poti gestiona cu usurinta fisierele site-ului, bazele de date, adresele de email.

4. Suport tehnic

Deoarece web-ul nu doarme niciodata, serviciul de asistenta clienti trebuie sa fie si el prezent in permanenta, exact atunci cand ai nevoie. Suportul non stop este esential, mai ales pentru acele website-uri care au vizitatori in orice moment al zilei. Alege o companie care ofera servicii de asistenta tehnica in permanenta, cu o buna reputatie.

5. Scalabilitate

Daca in timp vei avea nevoie de mai multe resurse, asigura-te ca serviciul de hosting ofera posibilitatea de marire a acestora fara mari batai de cap si cat mai rapid posibil.

Punerea online a unui website poate parea simpla, insa va avea succes doar daca criteriile de siguranta, stabilitate, navigare simpla si intuitiva, responsive pe orice dispozitiv, lucruri care sa ofere o experienta cat mai placuta utilizatorului.

 


Lasa un mesaj