5G: Cum schimbă modul în care lumea se conectează și comunică

5G

Odată cu popularitatea din ce în ce mai mare a dispozitivelor compatibile 5G, există o cerere mai mare ca niciodată pentru servicii web responsive, de mare viteză. Deși nu este direct implicată în găzduirea web, tehnologia 5G este pregătită să prezinte un set de noi oportunități tehnice pentru operațiuni de ultimă generație pe serverul web. În acest articol vom discuta despre modul în care tehnologia 5G schimbă modul în care oamenii interacționează cu serviciile lor online.

Ce este tehnologia 5G?

5G este a 5-a generație de rețea mobilă. Este un nou standard global wireless după rețelele 1G, 2G, 3G și 4G. 5G permite un nou tip de rețea concepută pentru a conecta practic toată lumea și totul împreună, inclusiv mașini, obiecte și dispozitive.

Tehnologia fără fir 5G este menită să ofere viteze de date mult mai mari, mai multă fiabilitate, capacitate de rețea masivă, disponibilitate crescută și o experiență de utilizare mai uniformă pentru mai mulți utilizatori. Performanța mai ridicată și eficiența îmbunătățită oferă experiențe noi utilizatorilor și conectează noi industrii.

Cu viteze mari, fiabilitate superioară și latență neglijabilă, 5G va extinde ecosistemul mobil în tărâmuri noi. 5G va avea impact asupra tuturor industriilor, făcând transportul mai sigur, asistența medicală la distanță, agricultura de precizie, logistica digitalizată și multe altele – o realitate.

Este de așteptat ca în următorii 5 ani, peste 1 miliard de utilizatori să fie conectați în mod regulat prin dispozitive compatibile 5G. Disponibilitatea unei rețele de comunicații fără fir combinată cu capacități de lățime de bandă performante are un potențial enorm de a crea noi oportunități pentru serviciile online și funcționalitatea site-ului web. În afară de descărcări mai rapide, dispozitivele compatibile 5G pot încărca mai repede fotografii de înaltă rezoluție, pot reda animații complexe mai rapid și pot transfera date la viteze mari. Înțelegând modul în care tehnologia 5G poate avea impact asupra întreprinderii dvs. online, puteți fi mai bine pregătiți pentru a satisface cererea utilizatorilor dvs. pe măsură ce crește.

Una dintre cele mai bune modalități de a vă pregăti pentru prevalența tot mai mare a dispozitivelor compatibile 5G este asigurarea faptului că planul dvs. de găzduire web oferă performanțe și fiabilitate superioare. Întrucât utilizatorii solicită imagini și fișiere video de calitate superioară datorită lățimii de bandă crescute de 5G, operațiunile de găzduire web vor trebui pregătite pentru a compensa cu mai mult RAM disponibil, mai mult spațiu de stocare și o lățime de bandă mai mare ca niciodată.

În cele ce urmează, vom explora câteva exemple despre modul în care 5G influențează mediul online, precum și avantajele implementării acestei noi tehnologii:

-Tehnologia 5G le va permite utilizatorilor să efectueze o mare varietate de sarcini online mult mai rapid decât ar fi putut anterior. Ca urmare a acestei noi tehnologii, designerii web și dezvoltatorii de software pot regândi ce înseamnă pentru un site să fie pregătit pentru mobil.

-Cu caracteristicile sale unice, este de așteptat ca conectivitatea 5G să ajute aplicațiile web și mobile să funcționeze mai ușor și mai eficient. Proiectanții de web vor putea utiliza mai multe funcții noi pentru a construi site-uri web pe dispozitive mobile care anterior erau limitate la site-uri web desktop, fără a fi nevoie să își facă griji cu privire la timpul de încărcare a paginilor.

-Tehnologia 5G are capacitatea de a face dispozitivele mai ușor de utilizat, deoarece poate înțelege datele solicitate mai precis. Acesta va prelungi durata de viață a bateriei dispozitivelor de până la 10 ori.

-Cele mai rapide transferuri de fișiere. Noua tehnologie se va dovedi a fi un avantaj pentru aplicațiile care se bazează pe orice element transferabil de la un cont sau dispozitiv la altul, cum ar fi date, fișiere, bani.

-Mai puțină dependență de hardware. Centrele de date vor fi responsabile pentru toate procesările, deoarece 5G înseamnă comunicare rapidă în timp real, între dispozitive. Ca urmare, performanța unei aplicații va depinde mai puțin de puterea de procesare a hardware-ului dispozitivelor.

-Creșterea aplicațiilor mobile de navigație. Comunicarea de mare viteză, neîntreruptă, va contribui la creșterea dezvoltării aplicațiilor de navigație. Se anticipează că industria turismului va beneficia mult de 5G. De exemplu, dezvoltatorii vor putea acum să construiască aplicații mobile care oferă o grămadă de caracteristici uimitoare, împreună cu conținerea tuturor locurilor istorice populare din diferite locații geografice.

-Odată cu performanța așteptată a rețelelor 5G, timpii de încărcare a paginii ar putea scădea dramatic. De exemplu, folosind viteza maximă teoretică pe care o rețea 5G o poate atinge în condiții perfecte, ar fi nevoie de aproximativ 3,6 secunde pentru a descărca un film de 2 ore, în timp ce pe 4G ar dura aproximativ 6 minute. În timp ce acele vremuri nu ar fi fezabile în utilizarea normală, viteza 5G va fi în continuare considerabil mai rapidă decât cea oferită în prezent. Prin urmare, design-ul web mobil ar putea vedea o creștere a paginilor cu resurse mai mari, deoarece timpul lor de încărcare a paginii va deveni neglijabil.

-Mai multe și mai bune caracteristici. 5G va permite dezvoltatorilor să încorporeze capacități mai mari și mai multe funcții în aplicațiile AR și VR și IoT, ceea ce va duce la experiențe puternice ale utilizatorilor. Acest lucru va crește în continuare veniturile totale din aplicații.

-Mai multe dispozitive conectate. Pe măsură ce tehnologia 5G devine mai răspândită, mai multe dispozitive vor fi conectate la internet decât oricând. Aceasta înseamnă că site-ul dvs. și serviciile online vor trebui să fie gata să gestioneze un număr tot mai mare de conexiuni simultane sau dispozitive înregistrate. În timp ce lățimea de bandă crescută de 5G va contribui la atenuarea acestei creșteri a cererii, este important să vă optimizați site-ul înainte de orice potențial aflux de trafic nou.

Provocări odată cu implementarea 5G pentru dezvoltatori:

Probleme de securitate. Ar putea exista unele lacune serioase în ceea ce privește confidențialitatea și securitatea, deoarece 5G va permite unui număr mai mare de dispozitive și rețele să se conecteze cu o viteză aprinsă.

Diferite versiuni de aplicații. Întrucât 5G necesită mari schimbări de infrastructură, doar zonele dezvoltate vor putea să o vadă mai întâi, în timp ce regiunile rurale și în curs de dezvoltare sunt mai puțin susceptibile să o experimenteze în curând. Aceasta înseamnă că dezvoltatorii se vor confrunta cu sarcina dificilă de a crea diferite versiuni de aplicații pentru utilizatori, deoarece unii dintre aceștia vor folosi dispozitive compatibile cu 5G, în timp ce alții vor folosi dispozitive cu putere redusă care rulează pe rețele mai vechi de 4G sau 3G.

5G este disponibil acum?

R: Da, 5G este disponibil în prezent, în unele zone din unele țări, iar operatorii globali au început să lanseze noi rețele 5G la începutul anului 2019. De asemenea, toți producătorii majori de telefoane comercializează telefoane 5G. Și în curând, chiar și mai multe persoane vor putea accesa 5G. Însă va trece ceva timp până când telefoanele 5G vor depăși cele 4G –  având în vedere că și acum încă există dispozitive care folosesc 2G. Dar merită luat în considerare modul în care puteți profita de cea mai nouă tehnologie de rețea mobilă.

Planificați pentru viitor și începeți să experimentați, dar respectați viteza mobilă obișnuită până când infrastructura este gata pentru toți. Este evident că noua tehnologie 5G va aduce cu sine niște schimbări majore în domeniul găzduirii web și al serviciilor web la modul general.


Lasa un mesaj