6 motive pentru care să folosești o nouă extensie de domeniu pentru afacerea ta


E timpul să ne oprim din a fluctua internetul cu tot felul de nume care nu mai reprezintă cuvinte în niciun vocabular, cu inserții de vocale, litere în plus sau semne de punctuație, doar pentru a găsi un domeniu disponibil, care să se potrivească cu activitatea afacerii online.

Noile extensii de domenii au fost create tocmai pentru a evita acest lucru, iar vânzarea lor din ultimii ani dovedesc faptul ca proprietarii de afaceri online încep sa înțeleagă asta.

Iată cel puțin 6 motive pentru care ar trebui să te gândești la o nouă extensie de domeniu, în afară de clasicul .ro, .com sau .eu.

Disponibilitate

Domeniul companiamea.ro este deja înregistrat? Nicio problemă! Ai la disponiție sute de extensii pentru a înregistra numele dorit. Un exemplu poate si companiata.blog, companiata.xyz, companiata.restaurant etc. Un fotograf poate folosi .photographer, un jurnalist poate folosi .journalist sau se poate opta pentru domenii generice, precum .online, .press, .tech.

Costuri

Cel puțin la domeniile internaționale cum e cazul .com, domeniile din 3-4 litere, cuvinte foarte cunoscute cel puțin în limba engleză sunt considerate domenii premium, care se vând la mii de dolari pe an. În schimb, același nume, poate avea o extensie diferită la un preț onorabil.

Are aceeași semnificație

Până la urmă, daca numele este foarte bun și ușor de memorat, extensia acestuia este mai puțin importantă, intrucât se va crea un bran unic si original în mediul online.

Google iubește noile extensii de domenii

Se fac diverse studii onform cărora noile extnesii de domenii cuextensia specifică domeniului de activitate ar duce la creșterea în clasamentul SEO. De exemplu, daca domeniul tău este companiata.marketing, atunci când veti cauta cuvântul “marketing” pe google, vei fi în primele poziții.

Brand original

Prin alegerea unui domeniu nou pentru afacerea ta online, se va putea crea un brand unic si original in mediul online. Acest lucru se poate realiza și dacă ai deja un domeniu principal .ro sau .com, însă vei înregistra un domeniu .blog cu același nume doar pentru secțiunea de blogging a companiei.

Celebritățile deja folosesc NOile TLD-uri

Foarte multe staruri internaționale au deja inregistrat un domeniu cu o extensie din categroia noilor TLD-uri. Nici companiile cu renume nu sunt mai prejos, dovadă fiind abc.xyz de la Google, next100.bmw de la BMW sau wherearetheynow.buzz înregistrat de Oprah.

Completând din perspectiva de marketing, este posibil ca înregistrarea cu o altă extensie din categoria noilor TLD-uri a unui brand deja cunoscut cu extensia clasică .com sau .ro, să reprezinte o strategie de re-branding.

Implicarea activă Mxhost pentru înregistrarea noilor TLD-uri duce la introducerea acestor noi extensii și pe piața românească, care, încet dar sigur, încep să vadă noi oportunități de dezvoltare online.

 

 


Lasa un mesaj