fbpx

7 întrebări de securitate ce trebuie să le adresezi companiei de hosting

securitate-hosting

Sintagmele “hosting ieftin” sau “cheap hosting” sunt în topul căutărilor pe motoarele de căutare atunci când vine vorba de alegerea unui provider de hosting. Acest fapt demonstrează că securitatea sau calitatea serviciilor nu sunt pe primele poziții în criteriile de selecție ale unui proprietar de site. Te-ai întrebat însă vreodată “Cât de scump te poate costa un serviciu de hosting ieftin?

Securitatea trebuie să fie primul criteriu de selecție atunci când urmează sa alegi providerul de hosting pentru afacerea ta online. Din păcate, pentru mulți utilizatori acest criteriu se situează pe ultimele poziții. De fapt, aceștia nu realizează că securitatea unui server este partea esențială a oricărui serviciu de hosting și că, fără aceasta, un atacator rău intenționat va avea acces la toate datele stocate, putând să le folosească în diferite maniere frauduloase sau pur și simplu să le șteargă.

Cum poți însă găsi hostingul perfect pentru afacerea ta? Simplu – prin păstrarea standardelor ridicate de care ai nevoie. Desigur, prin standard ridicat nu se înțelege cel mai scump furnizor de hosting, ci mai degrabă cel care oferă toate criteriile pentru care bubiness-ul tău online are nevoie să funcționeze la capacitate maximă.

MxHost este unul din providerii de hosting pentru care securitatea este primordială și care dispune de toate măsurile de securitate, întreaga echipă tehnică punând mare accent pe securitatea serverelor.

Indiferent de providerul de găzduire ales, iată câteva întrebări esențiale de securitate care te vor ajuta să alegi furnizorul de hosting potrivit sau să continui sau nu colaborarea cu acesta, în cazul în care ești deja clientul lui:

1. Există serviciu de backup și cum funcționează acesta?

Prima intrebare adresată oricărui provider de hosting este serviciul de backup al datelor. Este foarte important să ai un furnizor care să îți poată restaura conținutul dintr-o data anterioară, în cazul în care au fost infectate fișierele, s-au pierdut anumite date importante sau, dintr-o eroare umană, au fost șterse. În cazul MxHost, folosim serviciu de backup profesional R1Soft care creează o copie zilnică a întregului cont, ce este păstrată pe un server extern timp de 10 zile în urmă. Întreg procesul de backup se face pe o rețea separată, fără conectivitate la internet, datele fiind complet criptate între servere.

MxHost include gratuit serviciul de backup pentru toate conturile de gazduire shared și reseller și recomandă clienților cu un serviciu de server virtual sau dedicat să activeze suplimentar această masură de siguranță, la un cost infirm comparativ cu pierderile care pot fi suferite, din varii motive. Echipa noastră tehnică verifică periodic integritatea backup-urilor.

2. Se utilizează ultimele versiuni kernel, cPanel, PHP sau MySQL?

Securitatea website-ului intră în responsabilitatea proprietarului, însă în egală masură și compania de hosting are mari atribuții de securitate – update-ul la cele mai noi versiuni de soft utilizate, precum panoul de control cPanel, PHP, phpMyAdmin, MySQL, Litespeed, CloudLinux etc. Update-ul permanent la cele mai recente versiuni elimină anumite vulnerabilități descoperite. Sunt situații când, chiar dacă nu se folosesc cele mai recente versiuni, dar sunt aplicate toate măsurile de securitate.

3. Conturile de hosting sunt izolate unul față de celălalt?

Sunt companii de hosting care nu izolează corect conturile pe serverele shared, lucru care poate avea efecte negative grave. Practic, dacă unul din conturile de pe server ar fi atacate, ar putea avea în egală masură acces și la fișierele contului tău de hosting. Orice alt utilizator sau cont creat pe același server unde se află contul tău, nu poate avea acces decât, în mod exclusiv la contul său. MxHost folosește CloudLinux pe serverele shared în producție, pentru o izolare completă cât și alte tehnologii și module de securitate.

4. Se pot identifica loguri de acces pe server?

În cazul în care un website este compromis din varii motive, primul pas pentru identificarea atacului sunt logurile de autentificare pe server. Este important ca providerul de hosting să îți poată oferi logo-urile de acces cel puțin din ultimele 72 de ore. Serverul în producție trebuie, de asemenea, să fie protejat la atacuri de tip brute-force, de exemplu prin firewall sau alte module eficiente de siguranță.

5. Conturile de hosting cu scalabile?

Sunt foarte multe situații când ai nevoie de resurse mai mari pentru contul de hosting, indiferent că este vorba de spațiu, memorie sau procesor; sau, dimpotrivă, ai diminuat activitatea afacerii online și dorești să reduci costul serviciului, motiv pentru vrei să reduci și pachetul de hosting. Indiferent de situație, asigură-te că serviciile sunt scalabile și poți face trecerea foarte simplu de la un plan la altul fără downtime sau fără să fie afectată funcționalitatea site-ului și a adreselor de email.

6. Planul de hosting permite instalarea unui SSL?

Orice website are nevoie de un certificat SSL, cu atât mai mult cu cât Chrome și browserele moderne marchează site-urile care nu oferă conexiune securizată. Din acest motiv, serverul pe care este contul tău de hosting trebuie să permită instalarea unui certificat SSL.

7. Ce se întâmplă dacă nu sunt mulțumit?

Înainte de a cumpăra un serviciu de găzduire, asigură-te că ai posibilitatea de a primi înapoi suma achitată în avans în cazul în care, indiferent de motiv, ești nemulțumit de serviciu. MxHost oferă garanția returnării banilor în 30 de zile.

Aceste câteva întrebări uzuale adresate companiei de hosting privind securitatea te vor ajuta să iei cea mai bună decizie de colaborare care va depăși, cu certitudine, criteriul celui mai mic preț.

 

 


Lasa un mesaj