fbpx

8 informații pe care trebuie să le știi despre hosting-ul web

Mxhost informatii

Până echipa noastră de marketing termină de pus cap la cap e-book-ul despre ”Cum să-ți creezi un site web în 30 de minute folosind WordPress”, trebuie să mai scriem ceva pentru a ne asigura că voi, clienții noștri sunteți tot timpul informați. 

Astăzi, vrem să vă povestim despre hosting-ul web – mai exact, informații pe care trebuie să le știi, fie că ești în căutare de un nou hosting provider sau vrei să afli mai multe informații despre hosting în general.  

Sfaturile pe care le oferim sunt spre binele oricărui actual sau viitor client – vorbim din experiența vastă și din observarea pieței ce evoluează în mod constant! Să vedem, astfel, ce trebuie să știi despre hosting-ul web! 

Există mai multe tipuri de hosting 

Dacă ai vizitat măcar o dată pagina asta, ai văzut probabil că la partea de soluții web, nu există doar opțiunea găzduire web sau hosting. Dar ce înseamnă acele opțiuni? Și…pe care să o alegi? 

Găzduirea shared este primul pas pe care cei care vor un site web îl fac. Termenul shared înseamnă că o să împarți spațiul de pe server-ul fizic cu alte site-uri web. Asta înseamnă că resursele tale sunt, într-o anumită măsură, limitate. Majoritatea clienților care aleg shared hosting sunt cei care nu au nevoie de multe resurse pe propriul site web sau sunt abia la început. 

Un server VPS (Virtual Private Server) este o simulare a unui server dedicat. Acesta are capacitatea de a susține un trafic mult mai mare pentru site-ul tău și, de asemenea, oferă o customizabilitate mult mai vastă. Poți instala diferite programe care să-ți ajute site-ul să performeze constant. Ca preț, VPS-ul este mai scump decât shared hosting, dar cu siguranță este necesar pentru site-urile ce întămpină trafic sporit.  

Serverul dedicat este ultimul tip de hosting pe care un provider ți-l va oferi. Practic, îți cumperi un server, special doar pentru nevoile tale. Acesta este fizic și se află în Datacenter-ul nostru. Soluția aceasta este, practic, cea mai bună pentru firmele cu nevoi extrem de mari, care poate vor să țină mai multe site-uri web pe același server.  

Planurile gratuite de hosting te vor costa mai mult pe termen lung 

Inițial, când alegi să-ți iei un plan gratuit de hosting, considerentul principal ar fi, bineînțeles, banii. Presupun că oricine alege un plan de hosting gratuit știe că resursele alocate acestuia vor fi minime. Faptul că îți asumi că site-ul tău va funcționa cu minimul disponibil pe piața de hosting înseamnă că știi deja cam care-s așteptările tale pentru site-ul web. Și e în regulă! 

Problema mare apare atunci când site-ul tău începe să primească un număr mare de vizitatori. Planul tău gratuit de hosting nu va face în niciun caz față foarte bine acestui val de vizitatori. Iar atunci, vei fi nevoit să treci pe un plan plătit. 

O altă mare problemă a planurilor gratuite este faptul că unii providerii îți vor popula site-ul cu reclame pe care tu nu le-ai accepta în mod normal. Doar nu credeai că există ceva gratis în lumea business-ului, nu-i așa? 

Scalabilitatea planului de hosting este foarte importantă 

Un altă informație pe care trebuie să o știi despre hosting-ul web este faptul că scalabilitatea unui plan de hosting ar trebui să reprezinte un factor decizional pentru tine. De ce? 

Pentru că și firma ta are, cu siguranță, obiectivul de a scala. Odată cu evoluția financiară a business-ului tău, trebuie să existe și o evoluție a infrastructurii pe care-ți bazezi toată partea digitală – hosting-ul web.  

În ceea ce privește scalabilitatea, dacă vrei să poți face schimbările care contează în timp real pe partea de hosting, soluțiile pentru care trebuie să optezi sunt fie serverele private virtuale (VPS), fie serverele dedicate! 

Nu există 100% uptime garantat 

Această promisiune nu va fi făcută niciodată de un brand de hosting care se respectă. De ce? Pentru că știm că uptime 100% garantat este imposibil. O să apară tot timpul probleme. Important e ca acestea să fie rezolvate cât mai repede, de o echipă de specialiști, pentru a putea garanta un uptime de 99,9%! 

Ai nevoie de backup oferit de hosting-ul tău 

Scalabilitatea e foarte importantă, însă s-ar putea să scalezi degeaba dacă site-ul tău nu are partea de backup acoperită. Atunci când problemele o să apară, cum o să poți ajunge înapoi la o variantă fără probleme a site-ului tău? Printr-un backup.  

Niciun site web nu este ferit de hackeri 

Oricâte promisiuni ai primi din partea asta, trebuie să te asigurăm că niciun site web nu este ferit de hackeri. Bine, nu îți imagina că aceștia targetează exact site-ul tău – în general aceste acțiuni sunt în masă iar probleme pot fi destul de grave. Dacă există firme de hosting care te asigură că nu o să ai probleme acestea, trebuie să știi că ele nu sunt în măsură să garanteze așa ceva. 

Da, o firmă de hosting trebuie să se asigure că serverele sunt sigure. Iar noi ne facem partea – însă un hacker rar o să facă un atac malițios asupra unui server – acesta fiind foarte bine securizat. Mai bine se orientează spre un site, care nu are toate aceste măsuri luate!  

Nu poți alege un hosting corect dacă nu știi nevoile site-ului tău web 

Atunci când ești pus în fața faptului împlinit și trebuie să alegi un hosting pentru site-ul tău web, ar trebui să vii cu temele făcute – care sunt nevoile site-ului tău, care este tipul de site web pe care vrei să-l creezi, etc.  

Doar așa poate echipa noastră comercială să-ți facă o ofertă realistă și bazată pe afacerea ta! Personalizarea e cheia într-un business ca al nostru, deoarece fiecare afacere vine cu cerințe diferite. 

Support-ul este crucial pentru orice firmă de hosting 

Orice firmă de hosting, indiferent de mărimea ei, trebuie să aibă o echipă de support extrem de pregătită din toate punctele de vedere. Atât partea tehnică, cât și partea comercială a support-ului sunt obligatorii, pentru a asigura o funcționare cât mai bună a site-urilor tale.  

 

În ultimul rând, poate cea mai importantă informație pe care trebuie să o știi este că relația dintre tine și provider-ul tău de hosting trebuie să fie una cât mai apropiată. Nu aștepta să-ți pice site-ul de tot – stai cu ochii pe blogurile noastre pentru a vedea cum poți preveni anumite probleme și fii proactiv – dacă vrei să ai o campanie promoțională, anunță-ne din timp despre asta, ca să ne asigurăm că te putem ajuta!  

Ai nevoie de un nou serviciu de hosting, dar nu știi pe care să-l alegi? Hai pe site-ul nostru să găsești cea mai potrivită opțiune pentru tine! 


Lasa un mesaj