fbpx

8 motive pentru care ai putea folosi WordPress pentru site-ul tău


În 2003, WordPress a devenit cu adevărat un manager de conținut (CMS). În prezent, este utilizat de peste 75 de milioane de utilizatori, care publică milioane de postări în fiecare zi. Fiind o platformă opensource, WordPress are capacitatea de a actualiza și accesa un site într-un mod dinamic, ușor de accesat și utilizat.

Inițial, CMS-ul a fost un simplu software de blogging, iar mai apoi s-a tot dezvoltat într-un instrument de creare website-uri complet și versatil. Iată, așadar, care sunt avantajele unui website WordPress:

1.Creare, editare și publicare conținut simplu și ușor

Panoul prietenos și accesibil oricui sunt caracteristicile ce fac Wordpres unul dintre cele mai cunoscute și utilizate CMS-uri. Este ușor de administrat și gestionat atât de un expert cât și de un începător și chiar și o persoană non-tehnciă poate edita conținut. Practic, WordPress elimină nevoia de a codifica orice schimbare. În plus, are funcții cum ar fi generarea automată a legăturilor de navigare și de indexare a conținutului.

2.Optimizat pentru motoarele de căutare

WordPress dispune de toate facilitățile și instrumentele pentru optimizare SEO, fiind unul din cele mai prietenoase CMS-uri din acest punct de vedere, avand la dispoziție căsuțe pentru cuvinte cheie, meta tag-uri, meta-descriere.

3. Gamă variată de plugin-uri

Pentru a îmbunătăți funcționalitățille, securitatea și optimizarea, s-au creat diverse plugin-uri. Totuși, se recomandă să rămână active doar cele care sunt utilizate, plugin-urile vechi și neutilizate trebuie dezactivate, pentru că pot fi vulnerabile și ținta unor atacuri care pot afecta întreg site-ul. Plugin-urile funcționale trebuie să aibă ultima versiune.

4. Siguranță și securitate

Fiind o platformă open-source, WordPress este ținta nor atacuri cibernetice. Prezența unor plugin-uri de securitate o face însă mai puțin vulnerabilă.

5. Mobile-friendly

WordPress oferă diverse teme prietenoase pentru orice dispozitiv, indiferent că este vorba de desktop, tabletă sau mobil, lucru care îmbogățește experiența fiecărui utilizator.

6. Compatibilitate

WordPress folosește coduri în conformitate cu W3C, ceea ce demonstrează faptul că este accesibil de pe orice browser existent.

7. Customizabil

Fiecare funcționalitate poate avea o temă diferită, indiferent că este vorba despre un magazin online, revistă, blog sau site de prezentare, cu posibilitatea de modificare a imaginilor, a culorilor și a fundalului, fără a intra deloc în cod.

8. Diverse tipuri de conținut

WordPress poate suporta conținut text, media – imagni sau video., sprijinind, în același timp, și canalul Youtube sau social media – Facebook sau Twitter. Inclusiv utilizatorii pot integra video-uri ăn comentarii.

Pe scurt, lumea digitală a devenit extrem de competitivă, astfel că un website joacă un rol indispensabil în fața concurenței. Așadar, în timp ce proiectezi un website, este extrem de important să ai toate instrumentele la îndemână pentru o funcționalitate optimă. Unul dintre acestea este serviciul de hosting optimizat pentru Worpdress. Poate fi folosit atât de afacerile mici cât și de marile afaceri, website ce poate fi unic de la un domeniu la altul.

 


  • Buna din nou,

    Am sters OpenCart si am instalat WordPress pentru crisalix.ro pe care doresc sa il transform intr-un ecommerce/online shop doar ca am probleme cand vine vorba de instalarea temei. De fapt, am cautat tema de ecommerce, am gasit cateva in WP, doar ca dupa ce instalez una, in loc sa afiseze ca un magazin asa cum apare in preview-ul temei, se transforma in pagina de blog la mine in site. Exista doar optiunea de WP blog la voi sau pot sa fac sa apara ca si ecommerce cu lista de produse, preturi, poze, cart, etc.? Si daca da, cum? Multumesc.

Lasa un mesaj