85% din cumparatorii online evita site-urile nesigure


Cumparaturile online sunt in continua crestere exponentiala, mai ales in perioada sarbatorilor. Ca in fiecare an, comerciantii incearca sa atraga potentialii consumatori prin diverse strategii si mijloace pentru a-si epuiza stocurile specifice sarbatorilor si pentru a-si rotunji veniturile. Nici nu e de mirare, avand in vedere faptul ca, conform statisticilor, in perioada sarbatorilor de iarna, cumparaturile online cresc cu cu procentaj de aproape 20% fata de venitul anual.

Cu toate ca shoppingul online este in crestere de la an la an, contrar aparentelor in care s-ar fi crezut ca este vorba in primul rand de preturi, studiile de specialitate demonstreaza faptul ca cei mai multi cumparatori evita magazinele online care nu le ofera siguranta si protectie a datelor, motiv pentru care aleg un alt site, care le demonstreaza siguranta cumparaturilor.

Cum poti face ca site-ul tau sa iasa in evidenta, oferindu-le potentialilor consumatori sentimentul de siguranta si securitate?

Certificatele SSL sunt cele care ofera protectie site-urilor si care asigura criptarea datelor. Acestea sunt special concepute pentru a garanta identitatea unui site web si pentru a asigura integritatea mesajelor si criptarea datelor confidenţiale pe timpul tranzactiilor online.

HTTPS – arata faptul ca datele transmise dintre client si server sunt protejate si securizate. Pe langa increderea consumatorului, site-urile ce opteaza pentru criptarea HTTPS sunt mai bine indexate in motoarele de cautare.

Simbolul lacat – prezenta unui simbol in forma de lacat in bara browserul-ului demonstreaza faptul ca HTTPS cripteaza si securizeaza datele transmise prin intermediul site-ului. Facand click pe simbolul lacatului, utilizatorul poate obtine si alte informatii despre certificatul care securizeaza site-ul: nivelul de criptare, perioada de valabilitate si alte date despre companie.

Numele companiei in bara de adrese – daca numele companiei este afisat in bara de adrese, clientii vor stii ca este vorba de un certificat SSL EV, ce ofera cel mai inalt nivel de siguranta. Acesta, pe langa faptul ca demonstreaza o criptare sigura a datelor, ofera si si informatii clare despre datele companiei care comercializeaza produse pe site, lucru care creste increderea consumatorilor.

Studiile de piata demonstreaza faptul ca, desi unii marea majoritate a utilizatorilor nu cunosc semnele de securitate, atunci cand vad bara verde in browser asociaza imediat cu o criptare si un site securizat.

85% din utilizatori si cumparatori online declara ca nu ar face cumparaturi prin intermediul unui site care nu le arata ca datele lor sunt protejate.

Acest lucru demonstreaza cat de important este sa ai setarile vizibile in ceea ce priveste securitatea, pentru a impulsiona clientii sa cumpere fara a se ingrijora in privinta datelor lor. Prin urmare, avand in vede ca utilizatorii finali sunt cei care decid de unde fac cumparaturi, este clar ca site-urile cu conexiuni securizate vor fi in topul preferintelor.

Prin intermediul certificatelor SSL se poate obtine si securizarea comunicatiei prin e-mail, tinand cont de faptul ca acestea pot fi usor interceptate in retea si citite de persoane neautorizate. De asemenea se poate obtine si securizarea tututor subdomeniilor unui singur domeniu prin certificate SSL de tip Wildcard SSL .

Cum poti cumpara un certificat SSL ?

Prin intermediul Mxhost se pot achizitiona certificate SSL pentru orice tip de site, indiferent de marimea si complexitatea acestuia, cu preturi minime, incepand de la doar 12 euro/an. De asemenea, clientilor Mxhost li se asigura instalare gratuita de catre suportul tehnic specializat.

Sursa continut: globalsignblog.com


Lasa un mesaj