91% din atacurile cibernetice încep de la un email cu tentativă de phishing


Potrivit unui studiu recent privind securitatea, phishing-ul (înșelăciune electronică) rămâne numărul unu în atacurile cibernetice. Majoritatea acestor atacuri încep de la un email cu tentativă de phishing.

Totuși, te-ai întrebat vreodată de ce utilizatorii încă continuă sa cadă în plasa înșelătorilor? Phishme a realizat un raport potrivit căruia 91% din atacurile cibernetice încep cu un phish. Motivele pentru care oamenii accesează conținutul unor astfel de email-uri sunt multiple: curiozitate (13.7%), frică (13.4%), neatenție ( 13.2%), oportunitate sau divertisment.

Frica sau neatenția sunt reacții obișnuite în rândul utilizatorilor. Majoritatea angajaților se tem că își pot pierde locul de muncă pe motiv ca au performanțe slabe sau nu își pot duce la bun sfârșit deadline-urile, ceea ce îi face mai vulnerabili la emailuri false.

Conform studiului, oamenii sau angajații companiilor învață să fie mai atenți la astfel de emailuri dacă sunt avertizati in prealabil. Totuși, de obicei utilizatorul accesează emailuri cu conținut de tip phishing solicită o răscumpărare ( 21.5%), o confirmare de comandă ( 17%), confirmarea unei aplicări la un job ( 15.5%) sau pur și simplu un email cu un link fără alt conținut ( 11.9%).

De asemenea, se specifică faptul că este destul de dificil să facă diferența dintre un email real și unul cu conținut de tip phishing, în condițiile în care este scris corect, nu există erori gramaticale majore, adesea este personalizat, cu adresare directă și în foarte multe cazuri imită procesatoarele de plată des utilizate.

MxHost recomandă tuturor utilizatorilor să fie vigilenți atunci când primesc un email suspect, să îl citească cu atenție înainte de a accesa orice link furnizat, cu ațât mai puțin să își introducă datele cardului bancar. Verificați adresa de email de unde provine și orice suspiciune trebuie raportată imediat.

 


Lasa un mesaj