fbpx

Administrarea unui VPS cu cPanel


Administrarea unui VPS se face, de regula, prin intermediul unui panou de control. Cel mai utilizat intre acestea este panoul de control cPanel, datorita flexibilitatii si usurintei cu care se poate opera pe el. Componentele principale ale panoului de control sunt cPanel pe de o parte si WHM pe cealalta parte, insemnand ca prima reprezinta interfata de administrare si cea din urma interfata de gestionare.

Mai mult decat atat, panoul de control cPanel dispune de o versiune optimizata pentru VPS-uri. Concret, cPanel se foloseste pentru administrarea si adaugarea de continut pe propriile site-uri, pentru instalarea unor software-uri sau aplicatii, pentru a crea backup-uri pentru fisiere si baze de date. De fapt, folosindu-va de optiunea File Manager din cPanel, aveti control total asupra tuturor fisierelor si implict asupra intregului site.

Componenta WHM permite administarrea conturilor clientilor si a serverului de hosting. Tot prin intermediul WHM se pot crea alerte in cazul aparitiilor unor probleme pe server, filtre de spam, instalarea diferitelor aplicatii sau programe ce duc la imbunatatirea experientewi utilizatorului.

Prin utilizarea panoului de control cPanel pentru un VPS, se reduce utilizarea de memorie inactiva a serverului.

Printre beneficiile oferite de cPanel pentru administrarea unui VPS, cele mai importante sunt:

  1. Fiabilitate – aceasta interfata ofera o gama larga de caracteristici, precum administrarea bazelor de date, web analytics si securitate, imbunatatite frecvent prin update-uri.

  2. Multiple sisteme de operare – cPanel ofera suport pentru mai multe sisteme de operare pentru servere web, printre cele mai cunoscute fiind RedHat/ CentOS.

  3. Interfata grafica– utilizarea interfetei grafice este usoara si intuitiva, in ideea in care meniul este format din pictograme ce ofera acces la toate functiile si caracteristicile sale.

  4. Instalare scripturi– cu ajutorul acestui panou de control se pot instala si configura cu doar cateva clickuri diferite scripturi pe site-urile voastre.

  5. Baze de date– cPanel ofera instructiuni pas cu pas pentru crearea unui baze de date MySQL.

  6. Domenii– administratorii de site pot crea subdomenii si redirectionari catre alte domenii.

  7. Securitate– datorita celor mai noi tehnologii de securitate, cPanel permite administratorilor de site sa configureze setari de securitate diferite, sa seteze parole pentru directoare si sa controleze accesul la continut si resurse online.

  8. Fisiere– se pot crea backup-uri ale fisierelor, incarcarea si editarea paginilor web, gestionarea spatiului de pe disc. De asemenea, cPanel permite crearea si administrarea conturilor de FTP.

  9. Aplicatii– programele third-party si auto-installerele (Softaculous) pot fi usor implementate in cPanel.

  10. Accesibil– cPanel permite utilizatorilor fara cunostinte tehnice aprofundate sa-si administreze cu usurinta website-urile.

Asadar, prin achizitionarea unui VPS veti beneficia in primul rand de stabilitate si resurse proprii pentru gazduirea site-ului. Prin urmare, administrarea unui VPS cu ajutorul cPanel se simplifica radical, datorita accesului intuitiv pe care il ofera pentru administrare si configurare, fara a avea nevoie de cunostinte tehnice avansate.

Mxhost dispune de cele mai bune oferte pentru VPS-uri, incepand de la doar 7.95euro/luna cu 1GB RAM si 40GB spatiu, , utilizand cele mai noi tehnologii de virtualizare, OpenVZ si KVM. In functie de necesitati, spatiu si performanta, puteti opta pentru VPS SSD sau HDD. Daca nu stiti ce solutie vi se potriveste, va puteti documenta despre diferentele de stocare sau contacta suportul tehnic pentru o oferta personalizata. De asemenea, licenta cPanel este de doar 9 euro/luna, ultima versiune disponibila fiind 11.44.1. Mai mult decat atat, daca nu dispui de cunostinte sau nu ai timp pentru administrarea propriului server virtual, MxHost are implementata o optiune de management si administrare, prin care echipa tehnica se va ocupa de buna functionare a serviciilor de pe VPS-ul tau.


Lasa un mesaj