fbpx

Afacerea ta are nevoie de cele mai noi TLD-uri?


Ar trebui sa va cumparati unul din cele mai noi TLD-uri aparute, unul care sa defineasca tipul afacerii tale? Inainte de a va raspune la aceasta intrebare, e interesant sa aflii cum am ajuns, de-a lungul anilor, pana aici.

Inainte de 1998: erau 8 nume generice de domenii – .com, .net, .org, .gov, .int, .mil, .edu, și .arpa.

1988: a devenit o necesitatea de a privatiza managementul adreselor de internet. Astfel s-a creat ICANN, pentru asigurarea eficienta, sigura si stabila a intregii retele.

2000: ICANN anunta aparitia primelor gTLD-uri – .aero, .biz, .coop, .info, .museum, .name, și .pro.

20 iunie 2011: ICANN voteaza sfarsitul restrictiei a 22 de top-domenii generice. De acum, organizatiile si companiile isi pot alege nume de domenii superioare pentru brandurile lor. In aceasta perioada se specula aparitia a peste 1300 de noi nume de extensii domenii in urmatorii ani.

Octombrie 2013prezent: in 23 octombrie 2013 se lanseaza cele mai nou TLD-uri, urmand ca in august 2014 sa fie adaugate pe lista si .diet, .help, .hosting, .property,     .restaurant, .gifts, plus multe altele.

Sedo, principiala piata de desfacere pentru numele de domenii, a clasat primele 10 extensii, in functie de valoarea acestora: .shop, .web, .site, .music, .hotel, .one, .blog, .eco, .sport, și .love.

ICANN este de parere ca atat cele mentionate, cat si restul de noi TLD-uri „va schimba modul in care oamenii cauta si gasesc informatii pe internet sau modul in care afacerile isi afirma prezenta online.”

Prin urmare, odata cu noile TLD-uri poti avea parte de un nume original pentru tipul afacerii tale. Printr-o extensie usor de retinut, te vei diferentia de concurenta.

De asemenea, prin achizitia celor mai noi extensii pentru afacerea ta, iti poti crea un brand. De exemplu, daca ai o afacere cu restaurante, cel mai potrivit domeniu ar fi .restaurant sau .pizza. In schimb, daca esti o institutie universitara, poti opta pentru .academy.

In curand, Mxhost va pune la dispozitie tuturor clientilor inregistrarea celor mai noi si mai originale TLD-uri si gTLD-uri.


Lasa un mesaj