Ai mai multe site-uri in administrare? Avantajele unui plan de reseller hosting


Zilnic, multi proprietari sau administratori de site-uri au intrebari de tipul “Am mai multe site-uri WordPress, ce plan de hosting sa aleg?” sau “Am mai multe site-uri personale – de prezentare, bloguri si cateva de-ale prietenilor – ce plan sa aleg?”

In majoritatea cazurilor, proprietarii de site-uri aleg planuri de shared hosting – un lucru bun, de altfel. Care este insa diferenta dintre un plan de reseller si unul shared?

Un shared hosting are un domeniu principal si restul sunt domenii addon – astfel, in cazul unei vulnerabilitati a unuia dintre site-uri, pot fi toate infectate. Avantajul este insa ca resursele alocate difera, in functie de pachete.

Care este avantajul unui plan de reseller hosting ?

Securitate – In cazul unui cont de reseller, fiecare site este izolat unul fata de celalalt si are acces individual. Asta inseamna ca, in cazul unei vulnerabilitati, nu vor fi afectate toate site-urile, decat cel infectat, ceea ce reduce semnificativ riscul de securitate.

Flexibilitate – in cazul unui cont de reseller, ai acces WHM pentru toate site-urile. Astfel, in functie de dimensiunea fiecaruia, ii poti aloca spatiul de care are nevoie pentru fiecare site individual. Un alt exemplu pot fi versiunile diferite PHP. In general, providerii de hosting ofera CloudLinux. Astfel, in cazul unui reseller hosting, fiecare cont cPanel poate avea propria versiune PHP, deoarece, uneori, anumite site-uri cer anumite versiuni PHP pentru performanta. Daca intr-un cont cPanel sunt mai multe site-uri, toate vor trebui sa aiba aceeasi versiune PHP.

Full Backup – avand conturi separate cPanel pentru fiecare site in parte, ai posibilitatea de full backup pentru fiecare din ele. Astfel, in cazul unui restore, vei putea downloada doar backup-ul site-ului cu pricina.

Prin urmare, in functie de necesitati, de resurse si consumul de care au nevoie website-urile, se va alege un pachet potrivit, dintre planurile shared sau reseller. MxHost ofera atat solutii de shared hosting cat si planuri de reseller, fiecare dintre acestea cu acces la panoul de control cPanel.

 


 • Personal nu prea recomand reseller, deoarece dacă funcționează greu anumite site-uri, deobicei firmele de hosting spun că resursele din reseller se împart la numărul de conturi, adică nu sunt identice per cont; asta face ca și celelalte conturi din reseller să sufere dacă un cont consumă să-i zicem toată memoria ram alocată acelui reseller.
  Am întâlnit acest aspect la mai multe companii care oferă reseller, deși mi-se pare cam incorectă scuza, deoarece resursele trebuie în mod normal să fie alocate în funcție de cont, iar fiecare cont din pachetul de reseller ar trebui să fie considerat cont shared.
  În acest caz mai convenabilă este achiziționarea de pachete shared pentru fiecare site, deoarece ar trebui să primească resurse clar definite.

 • Ionuț says:

  Problema vine in momentul in care iti alegi tu greșit pachetul de reseller sau configurezi intr-un mod eronat fiecare website administrat. Trebuie sa ai in vedere de la inceput scopul, audienta si sa stii sa te autoevaluezi pentru a-ti da seama de ceea ce e nevoie cu adevarat.

 • Cupidon says:

  Unui cont de Reseller i se aloca resurse suplimentare comparativ cu un cont shared si este normal sa fie astfel.

  Noi utilizam un asemenea pachet pentru un site de dating online si suntem sincer multumiti de serviciile oferite.

  Recomandam !

Lasa un mesaj