Ajută SSL-ul la creșterea poziției în Google?


Scopul unui SSL nu este de a crește poziția în motoarele de căutare din punct de vedere SEO. Totuși, acest lucru s-a schimbat de când Google a anunțat că va spori creșterea în clasament a site-urilor ce au implementat protocolul https. De când a fost promovat anunțul respectiv, cererea de SSL-uri a crescut semnificativ.

Ce avantaje oferă, de fapt, certificatele SSL:

Conexiune securizată

Instalarea certificatelor SSL presupune activarea protocolui https ce criptează conexiunea datelor dintre browser și server. Acest lucru oferă posibilitatea procesării datelor fără risc de interceptare. În plus, anumite browsere moderne precum Chrome, vor afișa mesajul de website nesecurizat în cazul în care nu ai un SSL activ.

Această metodă de securitate are scopul de a ține la distanță hackerii, iar Google Google nu face decât să încurajeze proprietarii de site-uri, prin propulsarea în clasament a site-urilor ce au un SSL activ.

Concurență

Dacă concurența are un SSL activ și acesta ajuta la creșterea în clasamentul motoarelor de căutare, se reocmandaă instalarea imediată a unui SSL pe site-ul tău pentru a nu pierde potențiali clienți.

Încredere

De menționat este și faptul că un SSL crește încrederea în viziunea consumatorului, întrucât acesta știe că accesează un site securizat și datele îi sunt protejate.

SEO

Prin anunțul făcut de Google în urmă cu ceva timp, a menționat clar că vor poziționa mai bine site-urile cu criptare https. Nu mult după, s-au realizat statistici si s-a demonstrat că acest lucru este adevărat. Scopul Google nu este de a forța proprietarii de site-uri să cumpere un SSL, ci să facă mediul online un loc mai sigur.

Site-ul meu are nevoie de un SSL?

Încă mai sunt site-uri fără https și se află în poziții fruntașe în Google. Acest lucru se datorează faptului că nici concurența încă nu a acționat în consecință. Însă lucrurile se vor schimba cu certitudine în timp, dacă nu iei atitudine.

Obținerea și instalarea unui SSL este destul de ușoară, având la dispoziție mai multe produse, în funcție de necesitatea site-ului. În cazul SSL-urilor de la MxHost, instalarea pe server este asigurată de noi, doar mai trebuie redirectionațe link-urile spre https, pentru a evita erorile de conținut mixt.


Lasa un mesaj