fbpx

Avantajele si dezavantajele utilizarii OpenCart


Aparitia platformelor de comert electronic a facut tranzitia de la comertul traditional la cel digital mult mai usoara. Acestea pot imbunatati functionalitatea magazinelor si le pot face mult mai interactive fara prea multe eforturi. E absolut necesar sa fiti atenti la toate aspectele oferite de aceste platforme, deoarece pentru a fi in topul cautarilor si pentru a obtine interesul consumatorilor  trebuie sa aveti un website cat mai performant.

Daca planuiti sa va construiti magazinul in mod independent, Opencart este cea mai potrivita platforma open source de comert electronic. In prezent, mai mult de 342.000 de magazine online sunt construite pe aceasta platforma.

Trebuie doar sa luati in considerare faptul ca oricand afacerea voastra poate creste si ca veti avea nevoie de resurse suplimentare. Trebuie doar sa stiti ce va doriti de la magazinul dvs. online. E destul de usor sa va inselati si sa credeti ca o platforma de e-commerce e gratuita. Pe langa functionalitatile de baza, mereu va fi ceva in plus ce veti avea nevoie sa adaugati pentru un boost de performanta.

Opencart este o platforma usor de utilizat si programat, fara a avea abilitati de expertiza tehnica. Avand o interfata prietenoasa, va ofera posibilitatea de a personaliza site-ul dupa preferinte prin extensii. Una dintre cele mai puternice caracteristici ale sale fiind capacitatea de a-și extinde capabilitățile prin extensii. Fara prea  multe cunostinte tehnice puteti adauga, modifica, gestiona cu usurinta caracteristicile magazinului dvs. online.

Raportul cost-eficienta este foarte bine acceptat de unele business-uri care nu depind de resursele necesare si nu doresc sa investeasca foarte mult in creearea unui site web performant. Alegand Opencart va puteti bucura de eficienta, extensii, plugin-uri ce pot fi adaugate, fara prea multe costuri suplimentare, fiind o platforma disponibila gratuit.

OpenCart va ofera posibilitatea de a gestiona mai multe magazine de comert electronic, dintr-o singura interfata, avand un singur tablou de bord. Puteti urmari clientii, vanzarile si evalua comenzile dintr-o singura sectiune. Acest program poate fi un avantaj pentru incepatori, intreprinderi mici si mijlocii si nu numai, care nu beneficiaza de foarte mult timp si cunostinte. Mai mult, experienta consumatorilor pe site e influentata de natura acestui program.

Opencart este renumita pentru usurinta in utilizare, pentru faptul ca ofera numeroase functii pentru potentialii antreprenori din mediul online, precum si faptul ca e o solutie care se potriveste intreprinderilor din intreaga lume, oferind configuratii pentru mai multe limbi si valute.

Dezavantajul in cazul alegerii platformei OpenCart este faptul ca nu exista foarte multa asistenta directa pentru clienti, va trebui sa va informati de pe forumuri, tutoriale video, bloguri, in principiu sa depuneti putin mai mult efort pentru a gasi raspunsurile la intrebarile legate de magazin. Pe masura ce trece timpul veti fi nevoiti sa va gestionati site-ul singuri si poate fi destul de dificil daca va extindeti afacerea, mai ales in cazul adaugarii mai multor extensii.

Faptul ca este open source nu va scuteste de la a gasi un hosting de incredere, un nume de domeniu si un certificat SSL. Exista o multitudine de optiuni atunci cand doriti sa va dezvoltati un site web excelent, insa pe langa asta, trebuie sa luati in considerare calitatea serviciului de gazduire ales, care va face diferenta in performanta magazinului dvs. online.

Pentru ca ne dorim sa beneficiati de cele mai bune servicii de gazduire web si de o performanta sporita a website-ului, MXHOST va propune in acest sens, gazduire pe Server VPS V-SSD 3 ( 4 CPU + 2 GB RAM Garantat), pentru magazinele ce necesita resurse suplimentare si au parte de trafic mare pe site.


Lasa un mesaj