fbpx

Avantajele gazduirii pe SSD


Abrevierea SSD se refera la discurile folosite pentru stocarea datelor. Este una din ultimele tehnologii in materie de stocare, prezentand numeroase avantaje fata de discurile de stocare HDD obisnuite. Totusi, inca o mare parte a utilizatorilor se intreaba daca chiar au nevoie de o gazduire pe SSD, tocmai pentru ca nu inteleg exact ce avantaje prezinta. Raspunsul este ca bineinteles ca nu toata lumea are nevoie de o astfel de stocare a datelor pentru website-uri, decat aceia care isi doresc performanta.

Care sunt avantajele gazduirii pe SSD ?

In primul rand, stocarea pe SSD ofera avantaje atat providerului cat si consumatorului. Insa, cu cat providerul are mai multe avantaje, cu atat si clientul final va beneficia de costuri reduse si resurse imbunatatite.

Viteza de pana la 300% mai mare – spre deosebire de gazduirea HDD, care are anumite parti mecanice de a stoca datele ce duc la incetinirea timpului de raspuns – deci poti astepta cateva secunde pana ti se deschide pagina web pe care o accesezi – , odata cu gazduirea SSD, viteza este imbunatatita considerabil. Timpul de incarcare unui website a devenit unul dintre cele mai importante elemente atat pentru experienta utilizatorului cat si pentru algoritmul motoarelor de cautare.

Durata de viata mai mare – deoarece cu contine elemente mecanice ca in cazul HDD-urilor, SSD-urile au o durabilitate mai mare iar sansele sa se deterioreze sunt mult mai scazute. Acest lucru se datoreaza, in general componentelor din care este alcatuit si deoarece consuma mai putina energie si nu genereaza caldura.

Stabilitate si siguranta – deoarece nu au discuri rotative, SSD-urile ofera o mai mare siguranta si stabilitate, pentru ca nu exista riscul de a se pierde date in timpul procesului de criptare sau decriptare a datelor. Siguranta datelor este asigurata de un algoritm specific de distribuire a datelor pe intregul volum, evitandu-se ciclurile repetate de scriere in aceleasi sectoare.

Rezistenta – ca functionalitate, SSD-urile au un consum scazut de energie electrica, functioneaza fara zgomot, sunt mai rezistente la socuri electrice cat si fizice si au un timp de acces mai mic si mai putina latenta.

Singurul dezavantaj al SSD-urilor este costul mai mare fata de discurile HDD. Cu toate acestea, in ultimii ani au devenit destul de accesibile, aproape pentru orice buzunar. Mxhost ofera solutii de gazduire SSD, atat pentru pachetele shared cat si pentru solutii dedicate –  VPS-uri.

 


Lasa un mesaj