fbpx

Avantajele unui certificat EV SSL


O extensie validata (EV) SSL permite browserelor web sa identifice, printr-o criptare sigura, identitatea detinatorului site-ului. Certificatele EV sunt autorizate de o entitate autorizata (CA)  de certificare, in care browserele web au incredere. Concret, motivul securizarii unui site este acela de a oferi siguranta si incredere,  atunci cand utilizatorul isi introduce date foarte importante, cu caracter personal, precum numarul contului bancar sau parole.

Ce face, concret ,certificatul EV?

Acesta, pe langa faptul ca cripteaza datele introduse pe website, afiseaza o bara verde in browser. Dand click pe ea, ofera informatii despre compania care detine site-ul, entitatea autorizata care asigura criptarea, detinatorul numelui de domeniu.

Hackerii, care se ocupa de fraude cibernetice, furt online si activitati de psiching, au creat panica si un sentiment de indoiala pentru a tranzactiona, in randul consumatorilor online, motiv pentru care site-urile, mai ales magazinele online, necesita securitate si siguranta maxima. Psiching-ul se refera la faptul ca, accesand anume site-uri sau email-uri de tip spam, ti se solicita date importante precum numar de card, parole, de la surse ce par a fi valide. Acest tip de activitate a fost conceput de hackeri, prin alte metode care sa evite criptarea SSL, consecinte ce au dus la un efect negativ in mintea consumatorului.

Prin urmare, pentru a creste increderea consumatorilor, proprietarii de site-uri au gasit o modalitate de a le arata ca tranzactiile efectuate pe site-ul lor sunt sigure si garantate, afisand bara verde a certificatului EV. Asadar, in cazul in care concurenta are afisata bara verde si site-ul tau, nu, oare cine va prezenta o mai mare incredere ?

Mai mult decat atat, conform algoritmului Google, site-urile care au instalata criptarea https, au un avantaj in clasament, fata de cele cu criptarea http clasica. Astfel, in pozitionarea Google vei urca in fata site-urilor care nu detin un SSL.

Cum intru in posesia unui certificat SSL?

Pentru a intra in posesia unui certificat Ev, trebuie sa fie pe o persoana juridica si domeniul la fel. Aceasta poate fi, de la corporatii, pana la persoana fizica autorizata sau interprindere individuala. De asemenea, trebuie prezentate anumite informatii, precum o adresa, numarul de inregistrare, numar de contact, proprietarul numelui de domeniu etc. De exemplu, in cazul Mxhost, se trimite un ticket de asistenta ladepartamentul tehnic, in care se solicita validarea si instalarea unui certificat EV, cu toate specificatiile aferente.

Procesul de validare a unui EV este mai lung decat in cazul unui certificat SSL standard, de obicei dureaza pana la 10 zile lucratoare.

In sfarsit, afisand semnul securitatii, reprezentat printr-un SSl, cu siguranta vei castiga increderea consumatorilor atat ca entitate cat si pentru produsele pe care le comercializezi. Asadar, ofera-le siguranta de care au nevoie si vei avea doar de castigat.

 


Lasa un mesaj