fbpx

Avantajele unui certificat SSL pentru website-ul tau


Certificatele SSL sunt simplu de activat si au devenit notorii in mediul online datorita avantajelor pe care le ofera. SSL-urile au devenit atat de importante in ultima perioada, incat sunt rare acele website-uri care nu au instalata conexiunea criptata https://. Un SSL nu este important doar pentru securitate, ci poate avea si un impact pozitiv asupra clasamentului motoarelor de cautare, cum este cazul Google.

Din fericite, obtinerea unui certificat SSL pentru site-ul tau nu este deloc complicata. De obicei, furnizorul de gazduire web se ocupa de instalarea acestuia pe server, va trebui doar sa redirectionezi link-urile spre https:// din platforma. Odata instalat, site-ul se va bucura de o serie de beneficii iar vizitatorii vor sti ca au accesat un website sigur, care le pastreaza datele in siguranta.

Certificatele SSL indeplinesc doua functii importante: cripteaza datele pe calea transmisiei dintre browser si server si certifica faptul ca site-ul este autentic si nu este o incercare de phishing sau o copie neaprobata. Se pot recunoaste cu usurinta site-urile care au activat un SSL, deoarece link-ul va fi verde iar majoritatea browserelor web moderne afiseaza mesajul de “Conexiune securizata”.

Care sunt cele 3 mari avantaje pe care le ofera un certificat SSL website-ului tau:

Poti preveni atacurile de tip phishing pe site-ul tau

Infractiunile cibernetice sunt foarte des intalnite. Astfel, cineva ar putea o copie a website-ului tau si sa solicite informatii, cum ar fi datele contului bancar pentru plati online, in numele tau. Chiar daca URL-ul va diferi, de regula foarte putin, sunt, din pacate, multi vizitatori care omit acest detaliu.

Astfel, un SSL permite utilizatorului sa stie ca afacerea este un reala, ca nu este o tentativa de frauda online pentru stocarea datelor personale.

Oferi incredere si siguranta vizitatorilor

Daca doresti ca vizitatorii site-ului sa faca cumparaturi online de pe site-ul tau, este indispensabil sa le oferi incredere si siguranta, pentru a se simti confortabil sa finalizeze o tranzactie.

Un certificat SSL ofera acest grad de incredere si siguranta, cu atat mai mult daca este instalat un certificat EV, care afiseaza si numele companiei in bara verde a browserului.

Posibilitatea de stimulare a pozitiei in clasamentul Google

Google incurajeaza inca din 2014 ca toate site-urile sa aiba un certificat SSL, mentionand ca va pozitiona mai bine in clasamentul au acele site-uri cu criptare https://. Desi este dificil de mentionat cat de important este acest factor pentru SEO, ne-utilizarea unui SSL poate avea un impact negativ.

In plus, browserele web cum este cazul Chrome, afiseaza un mesaj cu “Website nesigur:”, in cazul in care acesta nu are activat un certificat SSL.

Nu in ultimul rand, majoritatea procesatoarelor de plati online nu ofera acces acelor website-uri care nu au instalat un certificat SSL. De asemenea, Google nu permite adaugarea de anunturi platite website-urilor fara https://.

In concluzie, certificatul SSL nu este doar un serviciu fara valoare, promovat de companiile de gazduire si web design, ci este un serviciu indispensabil prin intermediul caruia protejati datele utilizatorilor, oferiti incredere, puteti efecua tranzactii online, toate acestea fiind preocupari cheie pentru orice website.

Solicita acum activarea unui certificat SSL pentru website-ul tau!


Lasa un mesaj