fbpx

Blogul meu – hosting sau cloud blogging ?


Blogul a devenit una dintre cele mai populare pagini web si totodata una dintre cele mai simple de realizat. Tocmai din acest motiv, numarul lor creste semnificativ de la o zi la alta. Desigur, nu toate blogurile prezinta un mare interes pentru cititori, ci doar acele bloguri capata notorietate, care se diferentiaza prin calitate sau subiecte atractive pentru public.

Daca esti la prima experienta de blogger, trebuie sa stii ca, pentru a putea functiona, ai nevoie de un domeniu, adica numele site-ului si un hosting. Mai exista insa o alternativa gratuita, precum oferta celor de la WordPress sau Google, de exemplu, in care poti avea un blog pe un subdomeniu si o gazduire gratuita, ceea ce vom numi cloud blogging.

Care optiune este mai avantajoasa?

Cloud blogging – aceasa varianta presupune cateva avantaje, printre care, cele mai evidentiate sunt:

reducerea costurilor

un sistem automat de update-uri

butoane social integrate, la pachet cu serviciul de blogging

Hosting pentru blog – aceasta optiune este cea mai fiabila si care ofera un control total asupra serviciului. Printre cele mai importante beneficii, se numara:

gazduire proprie pentru domeniul si subdomeniile contului

posibilitatea de a instala orice soft sau platforma doresti pentru blog

customizare proprie

posibilitatea de a gazdui cate bloguri doresti pe un singur cont, in conditiile in care te incadrezi in limita de spatiu

suport tehnic specializat

backup-ul datelor

Prin urmare, daca nu ai niciun fel de experienta in acest domeniu, posibil cloud blogging sa fie o optiune viabila pentru test. Insa, pentru a avea control si siguranta asupra datelor, un hosting este alegerea recomandata.

Optarea pentru un serviciu de hosting pentru un blog prezinta si alte avantaje, precum cresterea credibilitatii cititorilor, indexarea mai buna in motoarele de cautare, originalitate prin detinerea unui nume de domeniu propriu, profesionalism in fata cititorilor.

Chiar daca costul reprezinta singurul inconvenient, acesta este unul accesibil pentru oricine: inregistrarea unui domeniu si achizitionarea unui pachet de hosting. In cazul Mxhost, pachetele de gazduire incep de la 0.95 euro/luna.


Lasa un mesaj