fbpx

Blogul tau arata mai bine pe un domeniu propriu


Blogurile sunt, pe zi ce trece, tot mai prezente in mediul online. Acestea pot avea orice domeniu de activitate – de la arta culinara, design, diverse hobby-uri, fotografii, pana la studii de specialitate din domeniul medicinei, arhitecturii si altele. De obicei, un blog este intretinut de un blogger, proprietarul acestuia, care scrie constant despre diverse subiecte din domeniul de activitate.

O parte din bloggerii din mediul online se folosesc de subdomeniile oferite gratuit de WordPress sau Google, de exemplu. Insa, pentru o prezenta online profesionala, ai nevoie de un domeniu web propriu. Acesta trebuie sa reprezinte domeniul de activitate, sa fie intuitiv si usor de memorat.

Un alt avantaj care il prezinta detinerea unui nume de domeniu propriu este originalitatea si indexarea in motoarele de cautare. Acest lucru inseamna ca exista posibilitatea de a genera un mai mare trafic pe site, intrucat un procent foarte mare de utilizatori cauta pe Google informatii. Astfel, daca esti prezent cu blogul in primele rezultate, vizitele vor creste cu siguranta.

De asemenea, detinerea unui nume propriu de domeniu pentru blog ofera blogului un plus de personalitate in relatiile cu alti bloggeri sau eventuali clienti care ar dori sa cumpere spatiu de publicitate.

O buna comparatie pentru un blog dintre un domeniu web propriu si un subdomeniu ar putea fi ca cea dintre un proprietar si un chirias – doar ca un nume de domeniu este mult mai ieftin si mai accesibil de achizitionat decat o proprietate.

Un alt atuu este adresa de email. Daca blogul tau devine un brand, faptul ca folosesti pe partea de email servicii gratuite nu prezinta o credibilitate sporita, ci una scazuta.

In afara de detinerea unui domeniu propriu, intervine partea de hosting. Si aici, avantajele sunt mai mult decat vizibile. In cazul unui hosting platit, vei dispune de anumite facilitati precum, gazduire proprie pentru domeniul si subdomeniile contului, posibilitatea de a instala orice soft sau platforma doresti, customizare proprie, posibilitatea de a gazdui cate bloguri doresti pe un singur cont, in conditiile in care te incadrezi in limita impusa de pachetul ales, suport tehnic specializat, backup.

Singurul dezavantaj al unui domeniu propriu si a unui gazduiri, este costul, insa acesta este, cu siguranta, accesibil pentru orice utilizator.

MxHost ofera servicii de inregistrare a domeniilor cu orice extensie disponibila cat si pachete de hosting cu domeniu .ro sau .eu gratuit. Daca iti doresti un nume original, se poate opta pentru un domeniu cu o extensie originala, din noile TLD-uri disponibile.

 


Lasa un mesaj