Bun venit, .VIDEO!


Este remarcabil faptul ca video-urile au devenit un “must have” in ultimii ani. Tehnologia a avansat in asa fel incat, aproape de oriune, oricand si de pe orice dispozitiv poti urmari un video. Mai mult decat atat, crearea unui video si postarea lui pe Internet a devenit la fel de usoara. Cele mai populare platforme ale momentului, precum Facebook si Youtube permit share-ul unui video cu un simplu click.

Majoritatea utilizatorilor detine minim un smartphone sau o tableta, cu ajutorul caruia poate oricand avea acces la mediul online. La cum evolueaza tehnologia, in viitor, video-urile pot avea o cu totul alta forma sau modalitate de vizualizare.

De ce video-urile capata amploare din ce in ce mai mare? Deoarece, fata de imagini, exprima emotii mult mai intense, de la plansete la rasete, de la tristete la bucurie, uimire, indignare etc. Practic, este un curent cultural complex.

De acum, odata cu lansarea extensiei .VIDEO, lucrurile se simplifica pentru toti utilizatorii – indiferent ca ai o afacere ce se ocupa cu captarea evenimentelor importante din viata oamenilor, ca esti un student pasionat de video si cauti sa-ti exprimi talentul, ca este deja un producator de video-uri cu renume si o reputatie solida sau ca iti doresti un brand unic si original care sa defineasca tipul de afacere.

Fiind la inceput de drum, tendinta este de a nu acorda o mare importanta acestei noi extensii si, in general, pentru noile TLD-uri. Insa, istoric vorbind, nimeni nu se astepta ca lucrurile sa evolueze atat de mult. De exemplu, la mai bine de zece ani de la aparitie, Youtube a devenit cel mai mare canal video. Prin share-ul unui video pe retelele de socializare, a devenit in scurt timp un viral. In fiecare  minut se uploadeaza pe Youtube 48 de ore video, cu peste 3 milioane de vizualizari pe zi.

Odata cu facilitatea telefoanelor mobile si a tabletelor, din ce in ce mai multi oameni se conecteaza online pentru a-si impartasi amintiri cu familia, din vacante sau momente amuzante din viata lor. Asadar, .VIDEO este un TLD relevant pentru lumea video-ului online, putand fi utilizat de oricine: un singur individ, o companie sau un grup. Cu atat de multe site-uri cu continut video, .VIDEO nu face decat sa consolideze toate uploadurile intr-un singur loc.


Lasa un mesaj