Cum puteti castiga comentarii pe blog


Probabil v-ati intrebati macar odata de ce este important ca cititorii dvs sa comenteze articolele si cu ce va ajuta. Ei bine, o activitate intensa din partea cititorilor dvs la sectiunea de comentarii poate avea doua mari efecte:

In primul rand, Google iubeste comentariile si continutul web publicat de pe alte ip-uri! Asta probabil pentru ca nu oricine reuseste sa ofere articole de calitate si sa indemne cititorii la o activitate de acest gen. Sau, poate pentru ca toate comentariile impreuna cu articolul de baza sunt considerate o sursa de incredere mai mare pentru ceilalti potentiali cititori. Cert este ca lumea trebuie sa se implice la dvs pe blog si cu cat o face mai mult, cu atat cresteti si dvs in ochii lui Google!

In al doilea rand, pentru ca in acest fel atrageti noi cititori fideli si ii pastrati pe cei deja loiali. Este important sa mentineti o legatura cu acestia, iar cea mai buna forma prin care o puteti face sunt discutiile prin intermediul comentariilor de pe blog.

ATENTIE: Comentariile scrise de dvs pe propriul blog cu alte pseudonime nu va ajuta, pentru ca Google poate vedea locatia de unde s-a publicat materialul respectiv.

Asadar, ce puteti face pentru a indeamna cititorii sa comenteze ?

1. Adresati-va catre cititori – Pornind de la ideea “cere si ti se va da”, este foarte important ca la finalul articolului sa va adresati cititorilor prin intermediul unei intrebari. Indemnarea cititorilor sa comenteze pe blog nu trebuie sa sune a “rugaminte”, ci trebuie sa lasati impresia ca parerea acestora conteaza si ca doar cu ajutorul lor puteti ajunge la variante mai bune, sau la solutii mai eficiente – in functie de problemele pe care le trateaza articolul, desigur.

2. Nu instalati coduri de siguranta (captcha) – Daca vreti sa va protejati de spamul prin comentarii, folositi Akismet, nu instalati coduri de siguranta (captcha), pentru ca puteti scadea increderea cititorului in a comenta si in plus de asta unii nu au rabdare sa citeasca literele, iar altii nu le inteleg! Codurile de siguranta pentru sectiunea de comentarii nu prea isi au rostul daca folositi WordPress, de toata treaba ocupandu-se Akismet, care este gratis!

3. Raspundeti mereu celor care comenteaza – Indiferent ca aveti parte de critici care “s-ar parea” ca au ceva personal cu dvs, sau de sustinatori, trebuie sa raspundeti mesajelor acestora si sa intelegeti ca internetul este plin de toate tipurile de persoane (educati, ne-educati etc)! Creati impreuna cu acestia o intreaga dezbatere pe baza articolului publicat, iar incet-incet, o sa observati ca din ce in ce mai multa lume se va implica in discutii. Totusi, sa aveti grija la comentariile indecente sau vulgare ,pentru ca puteti fi suspendat de Google daca le pastrati publice.

Un mare avantaj pe care l-au oferit blogurile a fost modalitatea simpla cu ajutorul careia autorii pot comunica cu cititorii si credem ca ar fi pacat ca dvs sa nu profitati din plin!


Lasa un mesaj