fbpx

Cat de important e sa ai un website mobile-friendly?

optimizare pentru mobil

Traim intr-o societate in continua expansiune, acest lucru il putem observa de la an la an. Asa cum noi, ca indivizi, trebuie sa ne adaptam trendurilor actuale, la fel e si in cazul business-urilor din mediul online, trebuie sa se adapteze cerintelor pietei.

Importanta unui website, am abordat-o intr-un articol recent, insa daca e sa ne gandim la rapiditatea cu care evolueaza lumea online, credeti ca e suficient doar sa aveti un website?

Cu siguranta, nu! Studiile din ultimii ani au demonstrat acest lucru. Dispozitivele mobile au un rol extrem de important cand vine vorba de traficul pe internet, mai mult de 60% dintre utilizatori acceseaza internetul de pe dispozitivele mobile atunci cand cauta sa isi achizitioneze un produs sau sa se informeze. Un lucru e cert, avantajele tehnologiei impresioneaza tot mai multi indivizi, iar pentru multi dintre ei, mobilul poate fi primul si singurul dispozitiv de pe care au descoperit lumea online.

Trecerea la lumea online s-a facut prin investirea multor resurse, in special timp si bani. Indiscutabil, timpul unui consumator de internet e pretios si trebuie sa-i acordati importanta. Cu siguranta, nu va doriti un vizitator iritat si pasiv, din acel moment nu mai aveti o a doua sansa si ati pierdut un potential client. Statistic vorbind, 40% dintre vizitatorii unui site, parasesc acel site daca durata de incarcare a website-ului depaseste 3 secunde. Scopul dvs. trebuie sa fie ca vizitatorii sa ajunga la informatia dorita in cel mai scurt timp.

De ce aleg oamenii, sa acceseze internetul de pe dispozitivele mobile?

– Rapiditatea cu care pot accesa un site, viteza de incarcare fiind mult mai mare

– Timpul limitat de care dispun, in acest fel pot intreprinde actiuni online, oriunde s-ar afla

– Textele sunt mult mai usor de citit, continutul fiind mult mai adaptat la nevoile lor

Website-urile cu versiunea traditionala doar pentru desktop, deja sunt de domeniul trecutului. In prezent unele business-uri acorda tot mai multa importanta versiunii pentru dispozitive mobile, iar in cazul business-urilor cu trafic foarte mare, s-au creat aplicatii personalizate.

Acestea fiind spuse, v-ati gandit oare care sunt beneficiile unui website mobile friendly?

– Navigare mult mai rapida datorita interfatei dinamice

– Google tine cont de asta! Pozitia ta in lista lui de rezultate depinde de abilitatea site-ului de a recunoaste cand este accesat de pe un dispozitiv mobil si de a se adapta

– Ajuta la promovarea imaginii afacerii, demonstreaza adevaratul potential al afacerii

Un website adaptat la nevoile utilizatorului de internet si optimizat in asa fel incat, sa ofere cea mai buna experienta vizitatorilor, este o investitie pe termen lung din care aveti numai de castigat. Deoarece un vizitator multumit de continutul site-ului tau, dar si de felul in care tu ii servesti acest continut, nu numai ca va reveni pe site-ul tau, generand trafic si inevitabil fiind perceput de motoarele de cautare drept un site relevant, dar va fi si mai predispus sa il mentioneze altora.

De ce ai nevoie de MxHost? Pentru ca alegand serviciile noastre de gazduire, indiferent de pachetul ales va puteti bucura de un uptime de 99.9% si o instalare rapida, full root acces, precum si back-up inclus. Scopul nostru e sa ne asiguram ca alegeti web hostingul potrivit cerintelor dvs., in acest fel site-ul dvs. va beneficia de performanta si viteza necesara.

 

 


Lasa un mesaj