Cat de scump te poate costa un serviciu de hosting ieftin?

Un scenariu in care, intr-o dimineata, ajuns la birou, nu mai gasesti nimic online –  site, email-uri, baza de date, liste, facturi etc, este o situatie in care nu-si doreste sa se afle niciun proprietar. Acest fapt poate fi provocat din diverse motive – defectiuni hardware, infectarea fisierelor cu un virus sau pur si simplu o eroare umana. Ce poti face in aceasta situatie?

In mod normal, un provider de hosting care ofera servicii profesionale, ofera, aditional sau inclus, un serviciu de backup. Majoritatea clientilor insa, atunci cand aleg un provider si un pachet de hosting se orienteaza doar dupa costuri si omita sa aiba in vedere ce facilitati ofera acel pachet, pe langa limita de spatiu si trafic.

Ce este serviciul de backup?

Backupul se refera la procesul in care serverul realizeaza, in general, cate o copie zilnica sau saptamanala a site-ului, in functie de pachetul ales. Aceasta copie se pastreaza cateva zile pe server iar, in cazul in care ai nevoie de o restaurare a fisierelor dintr-o data la care acestea erau functionale, procesul poate fi destul de rapid.

Trebuie remarcat insa ca aceasta procedura implica o anumita infrastructura si costuri suplimentare pentru providerul de hosting, pentru o functionalitate eficienta.

Ce faci insa daca providerul de hosting pentru care ai optat initial, din motive financiare, nu ofera acest serviciu inclus din cauza costurilor reduse pe care le platesti? Cat de scump te poate costa tot ceea ce ai realizat, probabil in cativa ani de activitate?

Cu certitudine, costurile de pierdere si refacere a tuturor documentelor, continutului site-ului, email-urilor si bazelor de date vor fi mai mari si pierderile irecuperabile. In aceasta situatie, oare nu mai bine se iau masuri de precautie?

Orice companie sau proprietar de website care intelege importanta online, va cauta sa achizitioneze servicii cat mai stabile, care adopta o strategie de backup. Pe langa acest element esential, in alegerea unui provider de hosting, ultimul criteriu ar trebui sa fie costul, insa sa primordieze eficienta cu care se rezolva solicitarile de suport tehnic, infrastructura companiei, modul de operare si calitatea serviciilor.

MxHost ofera servicii de hosting care reliefeaza raportul calitate-pret, servicii care au la baza tehnologii de ultima generatie: servere LiteSpeed pentru imbunatatirea vitezei de incarcare, panou de control cPanel, discuri SSD, CloudLinux, filtru anti-spam SpamExperts, backup profesional R1Soft.

Lasa un mesaj