Cât RAM și CPU are nevoie site-ul meu?

Atunci când îți dorești să începi o afacere online, ai o varietate și o gamă largă de servicii de găzduire care, adesea, îți pot crea confuzii și nu știi ce ți se potrivește. Dar, în funcție de complexitatea site-ului și de necesitățile acestuia, posibilitățile se vor restrânge.

Practic, alegerea planului de hosting potrivit depinde exluciv de nevoile afaceri și ale wbebsite-ului. Este nevoie de alocarea de timp pentru identificarea celei mai bune soluții de hosting și pentru a descoperi care poate fi cea mai bună soluție care să acopere obiectivele stabilite.

Atunci când iei o decizie în privința unui serviciu de hosting, trebuie luate în calcul componentele hardware, iar dacă preconizezi că afacerea va crește în timp, trebuie să te orientezi și după scalabilitatea resurselor.

Mai jos ne vom axa pe specificațiile resurselor hardware ale unui serviciu de hosting, inclusiv alocarea de memorie RAM și procesor (CPU) de care ai avea nevoie.

Ce este RAM și cât am nevoie?

RAM este o formă de memorie care deține date temporare atunci când site-ul rulează mai multe procese în același timp, cum ar fi, de exemplu, când trebuie executate scripturile site-ului. Cu cât rulează mai multe procese simultan, cu atât este nevoie de mai multă memorie RAM.

Dacă site-ul nu are suficientă memorie RAM pentru a face față încărcării, va afișa o eroare internă 500, atunci când domeniul este accesat într-un browser web. Dacă site-ul are multe accesări zilnice și un trafic consistent, acesta trebuie să țină pasul cu toate solicitările – se recomandă upgrade-ul de memorie RAM.

De obicei, sunt mai multe situații când este posibil ca site-ul să aibă nevoie de mai mulți RAM: un volum mare de trafic, un sistem de operare ce necesită mai multe resurse, este un site dinamic ce necesită mai mulți RAM decât unul static, CMS-uri precum WordPress, Jomla, Prestashop, Magento au nevoie de RAM mai mulți. În schimb, dacă site-ul rulează și un sistem de cache, s-ar putea să nu ai nevoie de prea multă memorie RAM.

Ce este CPU și cât am nevoie?

CPU înseamnă procesor. Serverul pe care este găzduit site-ul are mai multe procesoare alocate. Practic, un pachet de hosting, cu cât are mai multe procesoare alocate, cu atât performanța site-ului este mai mare. În cazul unui serviciu de shared hosting, procesoarele sunt împărțite, poate fi alocat per cont doar un anumit procentaj dintr-un procesor.

Un CPU poate procesa mai multe solicitări simultan și poate utiliza un temporizator, asigurându-se că cererile sunt tratate foarte rapid. Totuși, există situații când procesoarele pot fi supraîncărcate. Dacă există o creștere mare a traficului sau dacă sunt anumite solicitări de scripturi, atunci site-ul poate avea de suferit.

Așadar, dacă ai un site consumator de procesor sau cu un trafic mare, se recomandă alegerea unui server VPS sau chiar dedicat.

Ce alte caracteristici trebuie să iau în considerare în alegerea unui plan de hosting?

Dincolo de RAM și CPU mai sunt și alte caracteristici de care trebui să șii seama atunci când alegi un plan de hosting potrivit pentru site-ul tău. Unul dintre acestea este spațiul de stocare pe disk. Dacă ai un site care are nevoie de stocare fișiere și email-uri în permanență, este bine să ai alocat un spațiu mai mare. Mai sunt alte caracteristici importante precum: panou de control (de preferință să fie cPanel), ip dedicat, certificat SSL, serviciu de backup, filtru spam.

Indiferent de câte resurse are nevoie site-ul tău, MxHost îți poate oferi soluția de găzduire de care ai nevoie, cu resurse scalabile și performante.

 

 

Lasa un mesaj