Cat spatiu am nevoie pentru website-ul meu


Orice website are nevoie de un spatiu pe un server, de un serviciu de gazduire, pentru a putea fi functional si accesibil in mediul online. Intr-o anumita proportie, succesul online al unui website depinde de spatiu si de viteza de incarcare a paginilor web. Daca spatiul pe server nu este suficient, website-ul poate avea de suferit – in schimb, daca ai prea mult spatiu si nu il folosesti, poti plati in plus. Tocmai din acest motiv, identificarea spatiului necesar poate fi una din cheile spre succes. Acest lucru depinde, in mare parte, de ce website intentionezi sa construiesti.

Un website poate consta in fisiere HTML, poze, video-uri, flash si continut scris. Tot in acelasi spatiu de stocare intra si conturile de email. Astfel, cu cat sunt mai mari fisierele, cu atat este necesar un spatiu mai mare.

Pentru a identifica cat spatiu preconizezi ca vei avea nevoie pentru viitorul website, poti identifica marimea fiecarei pagini in parte. De remarcat este importanta posibilitatii maririi spatiului pachetului de gazduire si a spatiului de stocare in cazul in care nevoile cresc de-a lungul timpului.

Care sunt posibilitatile de a identifica nevoia de spatiu de stocare

In cazul unui website static, de prezentare, cu informatii scurte si precise, cu 4-5 pagini in total, atunci spatiul de stocare va fi unul mic.

Daca construiesti un website ce va contine imagini si continutul va fi updatat constant, atunci ai nevoie de un spatiu de stocare minim dar cu posibilitatea de a putea fi marit pe masura ce se adauga continut.

Bloggerii trebuie sa se gandeasca la un spatiu de stocare suplimentar fata de cat au nevoie initial, deoarece vor adauga imagini si video-uri care ocupa spatiu.

Magazinele online, website-urile dedicate fisierelor video si a imaginilor, vor avea nevoie, de la inceput, de un spatiu de stocare mare.

Website-urile care au multiple adrese de email au nevoie de un spatiu mare de stocare, intrucat continutul emailurilor ocupa, adesea mult spatiu daca nu sunt sterse frecvent.

Prin urmare, atunci cand iti alegi pachetul de hosting pentru website-ul ce urmeaza sa fie online, este recomandat sa aproximezi, cel putin, cat spatiu va ocupa viitorul website. De asemenea, decizia in ceea ce priveste spatiul de stocare trebuie privita si din punctul de vedere al tipului de stocare – HDD sau SSD. Odata cu alegerea pachetului de gazduire potrivit, ai in vedere si posibilitatea de a face upgrade pentru resurse, in orice moment, in situatia in care afacerea ta online va creste.

 

 

 

 


Lasa un mesaj