fbpx

Stocare pe HDD sau SSD


Cand vine vorba de spatiul de stocare, in prezent sunt doua optiuni disponibile: stocare pe HDD sau stocare pe SSD.

Cum alegem insa varianta potrivita? In functie de avantajele si dezavantajele pe care le prezinta fiecare, cat si in functie de necesitate, pret si calitate, va puteti decide care este solutia perfecta.

Stocarea pe HDD

HDD-urile nu mai au, probabil, nevoie de niciun fel de prezentare. Le cunoastem încă de la primele calculatoare aparute pe piata, însă tehnologia îşi arată de ceva timp constrângerile din cauza limitărilor de viteză, a componentelor mecanice care le fac vulnerabile la şocuri şi, nu în ultimul rând, din cauza consumului ridicat de energie.

HDD-urile au timp mediu de incarcare, in consecinta limitarea de viteza este una, oarecum, limitata. Din punctul de vedere al durabilitatii, acestea devin mult mai rapid uzate, durata lor de viata fiind mult mai scurta decat in cazul SSD-urilor. Un avantaj pe care il reprezinta insa stocarea pe HHD este raportul calitate-pret, asta insemnand ca au costuri de achizitie mai reduse decat SSD-urile, fiind , astfel, cele mai accesibile.

Stocarea pe SSD
Consumul de energie este cu mult mai redus decat in cazul HDD-urilor. SSD-urile au timpi de acces mult mai mici, datorita faptului ca dispun de propriul CPU, prin urmare sunt cu mult mai rapide din punctul de vedere al scrierii si citirii datelor.

SSD-urile nu au componente în mişcare care să cedeze din punct de vedere mecanic, însă fiecare bloc al memoriei flash are un număr limitat de cicluri de scriere. In consecinta, durata de viaţă a SSD-urilor este mai mare decât cea a HDD-urilor.

Privind si din alte perspective, SDD-urile sunt mai silențioase decât HDD-urile și nu se încălzesc atât de mult ca acestea. De asemenea, SSD-urile nu produc niciun fel de zgomot in functionare.

Prin urmare, HDD-urile sunt recomandate pentru stocarea diferitelor tipuri de fisiere, in timp ce stocarea pe SSD este recomandata pentru rularea diferitelor programe.

MxHost va pune la dispozitie ambele variante, urmand a va alege ce este mai potrivit, in functie de caracteristici, pentru afacerea voastra online.

Astfel, pentru ca folosim doar serverele brand Supermicro, serverele VPS va ofera maximul de performanta prin utilizarea SSD-urilor pentru stocarea datelor, cunoscut fiind faptul ca acestea ofera viteze de pana la ori mai mari decat discurile HDD clasice, in timp ce pentru siguranta datelor, utilizam un sistem de RAID 50 hardware si doar memorii ECC.

Preturile pentru serverele VPS pe SSD incep de la 19 €/luna, cel mai mic pachet include 1 virtual CPU, 10GB spatiu si 2GB RA, serverele putand fi upgradate pana la un nivel de 8 virtual CPU, 24 GB RAM si 200GB spatiu SSD.Platforma de virtualizare KVM utilizata ofera un controlul absolut asupra sistemului de operare instalat, putand alege intre sistemele de operare Centos, Debian, Ubuntu sau Windows Server.

Pentru clientii care, insa, doresc un spatiu mare de stocare,tot pe serverele premium Supermicro, sub tehnologia de virtualizare KVM, pachetele VPS pe HDD sunt solutia perfecta – asadar, se pot configura servere virtuale cu pana la 1TB spatiu, 24GB RAM si 8 virtual CPU.

Oferim stocare atat HDD cat si  SSD pentru pachetele de gazduire shared, cu preturi incepand de la doar 0,95 € /luna pentru HDD si  5,95 €/luna pentru SSD, incepand de la  pachetul Business Linux –  plus alte beneficii, precum LiteSpeed pentru o viteza de 6 ori mai mare si back-up profesional; de asemenea, stocarea se poate face in ambele variante pentru serverele dedicate, in functie de pachetul ales.

Utilizarea doar de servere premium, infrastructura solida a centrului de date, precum si echipa tehnica cu o vasta experienta fac ca serviciile toate de gazduire sa beneficieze de un uptime lunar intre 99,9% si 100 % .


Lasa un mesaj