Ce defineste succesul sau esecul unui reseller hosting

Daca ai luat decizia de a-ti face o afacere in domeniul web hostingului prin intermediul reselling-ului, cu siguranta ai nevoie ai sa inveti toti factorii care definesc o afacere de reseller hosting, pentru a fi la aceleasi standarde cu compania mama. Fiind o piata competitiva, cu cat ai mai multe avantaje in fata concurentei, cu atat ai mai multe sanse sa construiesti o afacere de succes.

Multi proprietari de afaceri online prefera sa vanda hosting prin intermeniul unui alt provider, pentru simplul fapt ca nu ai nevoie de o infrastructura proprie si investitia initala este mult mai mica. Asadar, daca vrei sa intri intr-o afacere cu reseller hosting, iata cateva sfaturi si aspecte utile care vor contribui la succesul afacerii.

Partea de marketing si vanzari – daca iti doresti ca afacerea cu reseller hosting sa fie una de succes, astfel incat sa nu esueze imediat in perioada urmatoare, trebuie sa ai o buna experienta in makerting si vanzari, sau, o persoana care sa se ocupe de acest aspect. In caz contrar, cel mai probabil, nu vei reusi nici macar sa iti afirmi prezenta online. pentru a avea succes, in primul rand trebuie sa oferi calitate. Astfel, trebuie sa alegi cu grija persoanele cu care doresti sa colaborezi pe partea de vanzari si promovare, pentru o reputatie ireprosabila.

Suport – suportul tehnic este pilonul de rezistenta pentru orice afacere in domeniul web hostingului. Din acest motiv, este foarte important sa alegi providerul potrivit care iti asigura suportul tehnic la nevoie, sau chiar sa ai o persoana specializata pentru acesta in cadrul propriei firme. Indiferent de situatie, ca administrator, este recomandat sa ai minimele cunostinte de administrare a unui pachet reseller cu acces WHM.

Cautarea de potentiali clienti – asigura-te ca ai toate atuurile necesare in fata concurentei, astfel incat sa poti oferi cel putin aceleasi servicii de hosting ireprosabile, raport calitate-pret. Este recomandat sa poti oferi  solutia potrivita oricarui client, chiar daca are cerinte mai sofisticate.

Avand alaturi partenerii potriviti, afacerea de reseller hosting poate deveni, in timp, o afacere profitabila, de succes. Totul depinde de managementul, promovarea si calitatea serviciilor oferite. Cu un partener nepotrivit, discutand aici de compania de hosting mama, cel mai probabil afacerea va deveni un esec in scurt timp, cu toate ca ai investit in marketing, solutii de fiscalizare sau creare website profesional.

Asadar, atunci cand alegi providerul de hosting pentru a deveni reseller, asigura-te inainte sa indeplineasca toate criteriile de profesionalism si suport tehnic.

Lasa un mesaj