Ce influență are hostingul asupra SEO


Probabil majoritatea proprietarilor de site-uri au auzit câte ceva de optimizarea pentru motoarele de căutare. Oriunde vei căuta, vei găsi sfaturi despre creșterea traficului pe site sau creșterea vânzărilor, despre metode de optimizare a site-ului pentru SEO și despre factorii cum să obții cea mai bună poziție după cuvintele cheie relevante.

SEO este mai mult decât setarea unor cuvinte cheie pe paginile site-ului. Este, de fapt, o mulțime de factori diferiți, care influențează poziția în clasament, inclusiv serviciul de găzduire.

Un serviciu de găzduire slab va avea influențe negative asupra clasamentului în motoarele de căutare. Alegerea unui host bun va însemna o viteză de încărcare mai rapidă, o performanță mai bună a site-ului, prin urmare o mai bună poziție în clasament și o audiență mai mulțumită.

Furnizorul de hosting influențează securitatea site-ului

Mediul online este un loc primejdios pentru orice website dacă nu este securizat corespunzător – adesea, poate deveni victima unor atacuri cibernetice, inclusiv de tip spam sau malware. Un host bun va face tot ceea ce îi stă în putință pentru a proteja site-urile găzduite pe serverele proprii de astfel de amenințări sau cel puțin va pune la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a putea face acest lucru.

Atunci când alegi un furnizor de hosting, asigură-te că folosește servere securizate din toate punctele de vedere, că dispune de măsuri de siguranță la cele mai înalte standarde și că are o reputație pozitivă pe piață, din experiența și recomandările celorlalți clienți existenți.

Securitatea poate nu este chiar unul dintre cele mai importante criterii în ceea ce privește SEO. Totuși, Google a anunțat în repetate rânduri că încurajează site-urile ce folosesc conexiune criptată HTTPS. Atenție însă, un certificat SSL nu securizează fișierele unui site, ci doar conexiunea dintre browserul utilizatorului și serverul unde este găzduit.

Locația contează

De preferință, este recomandat ca serverele să fie în aceeași zonă unde te adresezi publicului țintă sau, cel puțin să dispună de o rețea de distribuție de conținut, care să permită accesul rapid al site-ului, din orice locație.

Viteza de încărcare a site-ului

Dintotdeauna, viteza de încărcare a contat atât pentru SEO cât și pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Desigur, un website rapid va avea de câștigat în fața unuia lent, iar un motiv pentru viteza de încărcare poate fi furnizorul de hosting, deși sunt, adesea, speculații greșite cu îmbunătățirea vitezei unui site.

Cu o gamă variată de servicii de hosting, vastă experiență, o echipă de suport dedicată și planuri de găzduire potrivite pentru orice tip de proiect, MxHost este unul din furnizorii de încredere care poate influența în mod pozitiv poziția în motoarele de căutare, care oferă stabilitate, siguranță și performanță sporită site-urilor găzduite.

 


Lasa un mesaj