fbpx

Ce inseamnă erorile de conținut mixt la un website


Conform unui update Google, care susține și încurajează utilizarea certificatelor SSL, tot mai mulți proprietari de site-uri întâmpină probleme legate de conținutul mixt din site-ul lor. Acest conținut mixt se datorează faptului că în site-ul lor există atât link-uri criptate (HTTPS) cât și link-uri considerate ca fiind nesigure (HTTP). Practic, aceste link-uri fie trebuie șterse din site, fie trebuie modificate pentru a se accesa pe protocol sigur, HTTPS.

Erorile de conținut mixt apar atunci când când o pagină web își descarcă conținutul HTML inițial în mod securizat, prin HTTPS, dar apoi încarcă următoarele materiale (precum imagini, videoclipuri, scripturi) prin protocolul HTTP nesecurizat. Aceste erori de browser vor afecta atât securitatea HTTPS, cât și interacțiunea utilizatorilor. Browserele moderne vor afișa un avertisment în acest sens, care avertizează utilizatorul că link-ul direcționează spre o pagină nesigură.

Apariția erorii de conținut mixt poate fi cauzată de conținutul HTML sau JavaScript din sursa temei, sursa dispozitivului sau sursa paginii web.

Un prim pas pentru a rezolva această problemă, ar fi ca, în codul site-ului, toate link-urile resurselor externe să fie modificate pentru a se accesa prin HTTPS. În acest fel, conținutul mixt nu ar mai fi prezent.

În funcție de tipul de site, acest lucru poate fi soluționat mai simplu sau mai dificil. În cazul În care site-ul este construit pe platforma WordPress, aceasta dispune de un plugin care redirecționează automat toate link-urile către HTTPS, astfel încât conținutul de tip “mixed content” nu ar trebui să mai fie prezent.

Pentru a se verifica resursele care sunt accesate prin protocol HTTPS, se pot utiliza diverse site-uri de specialitate, iar acesta o să returneze link-urile care sunt accesate prin HTTP, fie că sunt link-uri interne ale site-ului, fie că sunt resurse externe care sunt accesate.

O altă modalitate de a se verifica resursele accesate prin conexiune nesigură (HTTP)astfel este utilizarea inspectorului de elemente din site, pus la dispozitie de către browser-ul Google Chrome.

Sunt situații când doar anumite link-uri nu funcționează corespunzător, motiv pentru care fiecare link al site-ului trebuie verificat individual.

În urma modificării acestor link-uri HTTP sau redirecționarea acestora către HTTPS, conținul mixt nu va mai fi prezent. De obicei, acest proces de realizează de o persoană specializată sau, după caz, de către programatorul care a construit site-ul si link-urile acestuia. Sunt foarte multe variabile și posibilități particulare, în funcție de platforma utilizată.

 


  • Da, dar în unele cazuri sunt resurse externe care sunt descărcate de către scripturi Javascript criptate, iar pentru a remedia asta, e recomandată actualizarea acelor scripturi.

  • Dragos says:

    Pentru siteuri in WordPress, recomand instalarea pluginului Really Simple SSL care rezolva asemenea probleme.

Lasa un mesaj