Ce să faci când site-ul consumă prea multe resurse pe shared hosting


Soluția de shared hosting este limitată din punctul de vedere al resurselor alocate. Chiar dacă sunt provideri internaționali care susțin că resursele sunt nelimitate pentru marketing, în realitate acest lucru este imposibil, atâta timp cât serverul fizic este limitat.

Restricțiile pe soluția de shared hosting sunt, în general, de spațiu, memorie ram, procesor și conexiuni simultane. Desigur, acest lucru nu înseamnă că nu poți găzdui un website mediu pe o o soluție shared. În fapt, sunt chiar website-uri destul de mari găzduite pe soluții shared, atâta timp cât sunt foarte bine optimizate din punctul de vedere al consumului.

Totuși, sunt des întâlnite situațiile când website-ul consumă resurse peste cele alocate pachetului shared, iar proprietarul de site nu înțelege de ce o perioadă a funcționat fără probleme și brusc are un consum prea mare. Situațiile pot fi multiple și foarte variate însă, în cele mai multe cazuri, soluția stă în optimizarea site-ului.

În primul rând, ce înseamnă resurse alocate pe shared hosting? Acestea însumează mai multe, printre care memoria, spațiul, procesorul și conexiunile concurente alocate.

Posibile scenarii

Pe soluția de găzduire shared se pot consuma resurse în exces, precum spațiul alocat. În acest caz nu mai funcționează corespunzător website-ul sau nu se mai pot primi emailuri. În acest caz se poate goli spațiul cu fișierele care nu sunt necesare sau se poate trece la un plan cu spațiu mai mare.

Consumul prea mare de memorie poate duce la indisponibilitatea site-ului până când această problemă este rezolvată sau, dupa caz, alocarea de mai multă memorie. În caz de consum de mai multe procese simultane, site-ul ar putea fi afișat cu o eroare.

Sunt doar câteva exemple, în funcție de fiecare site în parte pot apărea diverse alte forme de manifestare. Un anumit pachet de shared hosting nu susține un anumit număr concret de vizitatori, întrucât sunt foarte mulți factori ce depind de asta, printre care platforma utilizata, optimizarea acesteia.

Cum poți rezolva problema

În primul rând, atunci când achiziționezi un pachet de hosting trebuie să știi resursele alocate ale acestuia. Potențiale probleme ale consumului de resurse în exces chiar dacă vizitatorii nu sunt mai mulți pot fi anumite plugin-uri instalate care consumă în exces, o versiune PHP vrea veche, virusări, infectări ale platformei care generează consum, optimizarea acesteia pentru un consum mic. De exemplu, dacă se folosește WordPress, un plugin util care reduce consumul de resurse este wp super cache.

În alte situații sau alte tipuri de platforme utilizate se recomandă a lua legătura cu programatorul care se ocupa de administrarea site-ului pentru o diagnosticare concretă.

În calitate de furnizor de soluții de găzduire shared, MxHost monitorizează în permanență conturile pe serverele shared, astfel încât, în caz de consum de resurse excesiv, se va contacta proprietarul în vederea unei soluții stabilite de comun acord care să restabilească buna funcționalitate a contului. Este important ca site-ul să fie în permanentă updatat la cele mai recente versiuni și să fie optimizat corect pentru un consum redus.

 

 


Lasa un mesaj