fbpx

Ce sa iei in calcul cand construiesti un site WordPress


Crearea unui website WordPress poate fi destul de simpla sau usor dificila pentru altii, in functie de cunostintele de web design ale fiecaruia sau de experienta avuta cu WordPress. Din fericire, Worpdress este o platforma care se updateaza constant si destul de intuitiva, astfel ca un incepator nu trebuie sa aiba cunostinte de specialitate.

1. Instalarea platformei. Instalarea este destul de simpla, mai ales daca ai un web hosting care pune la dispozitie Softaculous din panoul de control.

2. Intrucat este o platforma foarte des utilizata, sunt numeroase tutoriale pe internet care indruma la crearea primului site WordPress.

3. Alegerea unei teme potrivite pentru site.

4. Instalarea anumitor plugin-uri pentru customizarea functiilor sau adaugarea de noi caracteristici pentru a obtine performanta dorita.

5. SEO – pentru Google este important ca link-urile sa fie friendly si fiecare pagina sa aiba cel putin titlu, o descriere si cuvinte cheie.

6. Securitate – comunitatea WordPress a dezvoltat numeroase plugin-uri de securitate impotriva atacurilor de tip hack, ca si exemple pot fi Wordfence, Bulletproof sau Simple Firewall.

7. Masurarea conversiilor – este recomandat sa se instaleze Google Analytics pentru masurarea interactiunilor si a a activitatii pe site, de exemplu printr-un plugin precum Google Analytics by Yoast.

8. Social Media – este foarte important sa distribui continutul pe paginile de socializare precum Facebook sau Twitter, astfel ca poti usura procedeul vizitatorilor prin implementarea butoanelor de share prin intermediul unui plugin.

Worpress poate fi o platforma pe cat de sigur pe atat de riscanta, motiv pentru care este important sa se faca toate update-urile necesare atunci cand acestea sunt disponibile, inclusiv ale platformei sau plugin-urilor pentru a se elima orice bresa de securitate recent descoperita. Comunitatea WordPress nu iti spune cum sa iti faci designul website-ului, ci pur si simplu iti ofera toate uneltele necesare pentru a crea ceva unic si functional, in functie de imaginatia fiecaruia.

Daca nu ai minimele cunostinte si disponibilitatea de a-ti crea propriul site WordPress, lasa specialistii in web design sa se ocupe de asta si concrentreaza-te pe promovarea ulterioara. Pentru o performanta sporita, alege un pachet de hosting special optimizat pentru WordPress.


Lasa un mesaj