fbpx

Ce sa urmaresti cand iti alegi un provider de hosting


Adesea, cand te gandesti sa iti alegi un hosting de calitate la un pret accesibil, nu inseamna neaparat calitate slaba. Totusi, sunt alte lucruri care fac diferenta. Avand in vedere competitia, este destul de usor sa iti gasesti hostingul potrivit, la pretul potrivit, in functie de necesitate.

Cu toate acestea, alegerea hostingului ar trebui sa fie o problema tratata serios, intrucat, daca faci o alegere gresita, poti pierde timp, bani, clienti, incredere si rabdare. Prin urmare, pretul ar trebui sa fie pe locul doi, primand calitatea serviciilor pe care urmeaza sa le achizitionezi.

Ce trebuie sa urmaresti?

Analizeaza site-ul companiei – primul pas in alegerea unui provider de hosting, in cazul in care nu cunosti deja unul, este sa interoghezi motoarele de cautare. In urma acesteia, vei avea sute de optiuni disponibile. Intra pe site-urile companiilor care ofera servicii de hosting, analizeaza pachetele si preturile oferite. Daca ai intrebari, contacteaza serviciul de suport. Si aici, in functie de raspuns, iti vei da seama de promptitudinea si interesul cu care te abordeaza.

Cauta informatii, review-uri reputatia companiei – afla detalii legate de echipamente, infrastructura, locatia datacenter-ului, cati ani de activitate are pe piata. De asemenea, informeaza-te despre parerile clientilor pe care ii are deja compania. De obicei, acestea le gasesti pe forumuri, discutii despre companie. Este absolut normal ca orice companie sa aiba si review-uri negative de la clienti nemultumititi insa, daca acestea sunt majoritare, inseamna ca intr-adevar au o problema de functionalitate.

Asigura-te ca are un suport tehnic profesionist si disponibil – unul dintre cele mai importante elemente din industria hostingului este suportul tehnic. Acesta trebuie sa fie disponibil non-stop, cel putin prin una din metodele disponibile: ticket de suport, telefon, chat. Bineinteles, aici discutam de probleme de ordin tehnic; chiar si cele mai prestigioase companii de hosting iti vor raspunde luni, daca ii soliciti in weekend, in cazul unei probleme de ordin comercial.

Siguranta inseamna timp si bani – in cazul in care site-ul este picat, utilizatorii nu il pot accesa. Daca ai, de exemplu, un magazin online, un ziar, un blog monetizat sau orice alta afacere online, vei pierde semnificativ bani pe care nu ii vei putea recupera. Asigura-te ca ti se garanteaza un uptime de minim 99%.

Informatii despre pachetele de hosting oferite – in functie de necesitatile tale, cauti un pachet de hosting care ti se potriveste cel mai bine: spatiu, limita de banda, trafic, platforma, panou de control etc.

Trebuie mentionat faptul ca multe companii afiseaza oferte de nerefuzat foarte atractive pentru a atrage clienti, cu multe chestiuni ascunse. Din acest motiv, asigurati-va ca va informati corespunzator inainte de a achizitiona un pachet despre compania si serviciile care le ofera.

Mxhost este una dintre cele mai vechi companii romanesti de hosting, cu o activitate in domeniu de peste 10 ani, avand o infrastructura solida, folosindu-se de cele mai performante tehnologii. De-a lungul activitatii, a acumulat un portofoliu de peste 11.000 de clienti multumiti din toate domeniile de activitate, asigurand o functionalitate a serviciilor de minim 99.9% si un suport tehnic prompt, 24/7.


Lasa un mesaj