fbpx

Ce serviciu de gazduire ar trebui sa alegi pentru afacerea ta online?


Cunoasterea produsului si a nisei din care face parte este cea mai importanta caracteristica pentru start-up-ul unei afaceri. Desigur, acesta depinde si de cunoasterea notiunilor de marketing precum si de cat de bine cunosti clientii si publicul tinta.

Cand vine vorba insa de afaceri online, lucrurile se complica si mai mult si exista alte doua criterii de care trebuie avut grija. In primul rand, de alegerea potrivita a numelui de domeniu si in al doilea rand de gazduirea potrivita – pe scurt, de furnizorii de servicii web.

Alegerea numelui de domeniu poate fi relativ usoara daca gasesti liber domeniul cu extensia dorita, insa alegerea potrivita a pachetului de gazduire poate genera batai de cap din cauza variatiei.

Care sunt tipurile de gazduire existente?

  1. Gazduire shared
  2. Gazduire VPS
  3. Servere Dedicate
  4. Gazduire reseller
  5. Gazduire CMS – WordPress. Joomla, Magento, Drupal etc.

Atatea optiuni ar putea fi confuze, mai ales daca te confrunti cu alegerea unei solutii pentru prima data. Alegerea tipului de gazduire si apoi a pachetului de gazdurie potrivit depinde de consumul de resurse, raportat la platforma folosita pentru website, cu ce scop va fi utilizata si numarul de vizitatori medii lunari. Desigur, aceste caracteristici sunt aproximative, deoarece oricand se poate modifica solutia de hosting, adaptandu-se in functie de nevoia curenta.

Gazduire shared – sau gazduire partajata. Un server fizic este impartit in mai multe conturi pentru clienti, izolat unul fata de celalalt. In afara de spatiu alocat pentru fiecare cont, se mai pot distribui preferential memoria RAM, procesorul spatiul de stocare etc. Aceasta solutie este cea mai simpla, cea mai la indemana si cea mai accesibila din punctul de vedere al costurilor.

De obicei, gazduire shared vine la pachet cu adrese de email, cu suport tehnic inclus. Aceasta este ideala pentru site-uri web cu trafic redus, la inceput de drum, fie ca sunt site-uri de prezentare, bloguri sau mici magazine online.

Servere VPS – sunt servere virtuale create pe un server fizic. Prin partajare, acestea functioneaza ca servere dedicate de sine statatoare, cu resursele aferente alocate. Practiv, serverele VPS sunt o solutie de mijloc dintre gazduirea shared si serverele dedicate fizice.

Avantajele unui server VPS este ca ofera o mai mare flexibilitate, autonomie si control, pe langa scalabilitate si resurse generoase de memorie si procesor. Aceasta solutie este mai ridicata din punctul de vedere al costurilor, mai ales ca serviciile suplimentare se achizitioneaza individual, in functie de nevoie: panou de control, serviciu backup, management etc.

Servere dedicate – un server dedicat este util proiectelor de dimensiuni mari de orice tip, indiferent ca discutam de dezvoltare de aplicatii web, gazduire site-uri cu trafic mare sau orice alta nevoie. Ai un control administrativ total asupra serverului si nimic in afara de ce iti doresti nu se va afla pe acel server, deci resursele vor fi 100% dedicate.

Acest tip de gazduire este cel mai costisitor insa si cel mai performant, Desigur, este dedicat acelor proicte care au nevoie de resurse dedicate si performanta eficienta cu management propriu.

Gazduire reseller – este tipul de solutie ideala pentru acei care doresc sa revanda servicii de hosting si aun plan propria afacere start-up in acest domeniu de activitate. Aceasta solutie de ajuta sa gestionezi clientii cu usurinta, beneficiciind in acelasi timp de suport din partea furnizorului.

Acest tip de solutie permite crearea unor pachete personalizate, cu resursele aferente dorite, in limita resurselor pachetului de reseller ales de la furnizor.

Gazduire CMS – este un tip de gazduire relativ noua pe piata, astfel incat furnoizorii s-au adaptat cerintelor specifice celor mai utilizate CMS-uri, astfel incat au creat pachete personalizate, specifice acestora. Printre ele se numara Wordpres, Magento, Drupal, Joomla si altele.

Acest tip de gazduire ofera stabilitate, asistenta necesara, instalarea platformei cu 1 singur click, cache integrat si CDN, Litespeed, panou de control intuitiv si multe altele.

In sfarsit, alegerea solutiei de gazduire potrivita depinde mult si de web designul site-ului web. Totusi, o solutie de hosting potrivita va ajuta la fidelizarea clientilor printr-o disponibilitate online non-stop, incarcare rapida a paginilor web. Asadar, analizeaza cu atentie inainte solutiile de gazduire si consulta-te cu furnizorul de servicii sau programatorul site-ului inainte de a face o alegere.


Lasa un mesaj