Ce stie Google despre mine?

google

Stiai ca, atunci cand cauti o informatie pe Google, este pastrat istoricul interogarilor pentru totdeauna? Acest lucru inseamna ca Google cunoaste fiecare cautare.

Google colecteaza informatiile de pe motorul de cautare chiar daca nu folosesti direct serviciile Google, cum ar fi Google Photos, Gmail, Google Home si altele. Astfel, majoritatea anunturilor platite de pe site-uri sunt prin intermediul Google. Fiecare click pe o reclama platita este inregistrat, astfel incat el va putea sa faca un profil al nostru, in functie de subiectele de interes.

Daca folosesti si serviciile Google, situatie este cu atat mai favorizanta pentru el. De exemplu, Google urmareste fiecare videoclip vizualizat pe Youtube pentru a-ti oferi recomandari (Youtube este detinut de Google), iar daca folosesti Android ca sistem de operare pe dispozitivele mobile, Google va stii, de asemenea, locatiile unde ai fost prin intermediul Google Location Service, cat de des folosesti anumite aplicatii.

Daca folosesti Gmail pentru casuta postala, Google are acces la toate mesajele prin intermediul acelei adrese de email. Daca folosesti Google Calendar, va cunoaste programul tau; daca folosesti Google Home, Google stocheaza orice informatie transmiti device-ului tau, istoricul poate fi gasit in contul tau, in pagina de activitati Google.

In esenta, interesul Google este sa urmareasca fiecare miscare pe internet a utilizatorilor produselor si serviciilor sale.

De ce vrea Google sa stie ce fac?

Toate datele colectate ii permit sa creeze un profil robust al fiecarui utilizator, astfel incat sa va poata cunoaste mai bine. In functie de aceste criterii, Google vinde anunturi pe care l vizualizam pe site-uri sau chiar in motorul acestuia de cautare. Observam, adesea, atunci cand cautam o informatie pe Google ca vor aparea si anuturi platite cu acele cuvinte cheie introduse.

De exemplu, daca cauti pe Google pantofi dama, vei observa ca primele rezultate sunt anunturi platite, care sunt afisate dupa acea sintagma. De asemenea, vei observa anunturi cu acele produse pentru care ai prezentat interes recent, inclusiv pe site-urile unde sunt anunturi platite per click.

Lasa un mesaj