Ce sunt linkurile permanente și de ce sunt importante

linkurile permanente

Un link permanent este adresa web completă (URL) pentru o pagină web. Un link permanent nu se așteaptă să se schimbe atâta timp cât acea pagină web este publicată pe internet. De asemenea, un link permanent este o modalitate de a dezvălui motoarelor de căutare și consumatorilor ce se află pe site-ul dvs. web.

Legăturile permanente pot avea până la 2083 de caractere, însă dacă vă pasă de SEO trebuie să știți cu cât sunt mai scurte cu atât e mai bine. Legătura permanentă este adresa URL completă pe care o vedeți și o utilizați pentru orice postare, pagină sau alte conținuturi de pe site-ul dvs. Poate include numele dvs. de domeniu www.mxhost.ro plus ceea ce se numește slug, partea URL-ului care vine după numele domeniului. Aceasta poate include o dată, o categorie sau orice vă place. Un simplu link permanent face o adresă URL ușor de înțeles și de partajat.

Ce credeți că e un slug WordPress?

Într-o adresă URL este partea care definește conținutul acelei pagini. Slug-ul și permalink-urile sunt în strânsă legătură, deoarece un slug face parte din permalink. Spre exemplu în cazul  acestei adrese URL https://www.mxhost.ro/noutati/ , slug-ul e noutati.

– În general permalink-urile ar trebui optimizate pentru SEO. Acestea trebuie să fie scurte și descriptive și să conțină singurele informații necesare care să descrie exact despre ce este postarea sau pagina web. De asemenea, e indicat să folosiți aceleași cuvinte cheie ca și cele utilizate pentru titlul paginii web.

– Un lucru de luat in considerare și ideal ar fi ca pagina să înceapă cu https:. Acest lucru demonstrează că pagina e sigură și că orice informație transmisă între serverul web și browser este criptată. Cuvintele din legătura permanentă trebuie separate prin liniuțe. Orice cuvinte care alcătuiesc o legătură permanentă trebuie separate prin „-” și nu prin alte caractere.

– Nu vă faceți griji cu privire la punctuație. Virgulele, punctele, ghilimelele etc. sunt caractere URL nevalide și vor fi eliminate automat. Însă fiți atenți la cuvintele de legătură și încercați să le eliminați ( pe, de, cel, și).

Dacă decideți că vreți să schimbați un link permanent, atunci este esențial să configurați o redirecționare 301, deși ideal ar fi ca legăturile permanente să rămână aceleași. Configurând o redirecționare 301, atât utilizatorii, cât și motoarele de căutare vor fi trimise la o adresă URL diferită de cea solicitată. Aceasta permite utilizatorilor să facă clic pe un link învechit și să ajungă pe pagina pe care doriți să o vadă. De asemenea, ajută la evitarea legăturilor rupte și a erorilor 404. Alegeți cu înțelepciune structura dvs. de permalink. Nu schimbați această structură de dragul ei. Redirecționarea incorectă a adreselor URL vechi către noile adrese URL poate duce la probleme și vă poate determina să vă retrageți din clasament. Vă rugăm să vă gândiți la structura dvs. de permalink înainte de a vă lansa site-ul.

Care credeți că e legătura între WordPress și legăturile permanente?

– WordPress este cel mai popular CMS din lume din multe motive. A fost prima platformă care a folosit termenul „permalink” și a simplificat capacitatea de a personaliza structura URL pentru întregul dvs. site.

– Din fila „setări” puteți face clic pe „legături permanente” și aveți posibilitatea de ajusta setările pentru link-urile WordPress.

– WordPress oferă utilizatorilor mai multe opțiuni atunci când determină structura dvs. de permalink. Cea mai populară opțiune pentru majoritatea utilizatorilor este „nume postare”.

– Dacă din anumite motive v-ați structurat legăturile înainte de a face suficiente cercetări puteți foarte simplu să vă resetați permalink-urile WordPress.

Asigurați-vă că alegeți o structură de legătură permanentă care să se potrivească cu obiectivele dvs. Dacă aveți un site de știri, ar putea avea sens să adăugați data publicării articolului la adresa URL. Cu toate acestea, dacă intenționați să scrieți conținut care trebuie să reziste testului timpului, nu este recomandat să utilizați o dată în adresa URL, deoarece acest lucru ar putea face conținutul să pară „vechi”.

Yoast SEO este un instrument care face SEO disponibil pentru toată lumea. Este un instrument ușor de utilizat care vă ajută să creați un site web perfect. De exemplu, dacă instalați WordPress și nu modificați setările implicite pentru legăturile permanente, Yoast SEO vă va îndemna să le modificați. În cazul în care căutați o soluție de găzduire pentru site-ul dvs. WordPress, alegeți unul dintre planurile noastre de găzduire WordPress.

De ce sunt importante linkurile permanente?

– Dacă un blogger dorește să direcționeze un link către conținutul dvs., acesta face trimitere către unul dintre linkurile dvs. permanente.

– Dacă doriți să partajați conținutul dvs. pe rețelele de socializare, partajați linkul permanent.

– În caz că Google dorește să indexeze o parte din conținutul dvs., utilizează legătura permanentă.

– Dacă doriți să arătați conținutul unui prieten, menționându-l într-un e-mail, de exemplu, atunci îi transmiteți linkul permanent.


Lasa un mesaj