Ce tip de certificat SSL este potrivit site-ului meu

Pentru a face internetul demn de incredere si pentru a permite comerciantilor online si tuturor prorietarilor de site sa-si sporeasca siguranta si securitatea site-ului, instalarea unui certificat SSL este vitala.

Pentru afacerile online, increderea inseamna venituri. Insa, utilizatorii si cumparatorii din mediul online au devenit tot mai sensibili si mai atenti la detalii, la conditiile si garantiile de securitate ale website-urilor, atunci cand trebuie sa-si introduca datele cu caracter personal sau sa efectueze o plata online folosind cardul bancar.

 

Certificatele SSL au devenit esentiale pentru site-urile web

 

Conexiunea HTTPS face pasi importanti ce contribuie la o retea de internet mai sigura. Aceasta schimbare este sustinuta de o serie de initiative, menite sa sensibilizeze consumatorii pe de o parte, cu scopul de a le fi protejate datele.

Astfel, din 2018, GDPR a initiat o miscare europeana majora, care obliga interprinderile sa asigure datele cu caracter personal colectate pe site-urile web. De asemenea, datorita pozitiei sale dominante pe piata, Google a impus utilizarea protocolului HTTPS, prin includerea acestuia in in criteriile de relevanta algoritmica.

Diin iulie 2017, browserul Chrome a inceput sa afiseze mesaj de securitate, cu scopul de a descuraja utilizatorii web sa acceseze site-uri nesigure. Prin urmare, astazi, pentru 80% din site-uri la nivel global folosesc criptarea HTTPS.

 

Certificatele Comodo reprezinta un avantaj strategic pentru afacerile online

 

Cei trei factori importanti de competitivitate ce au impact direct asupra veniturilor din afacerile online sunt: incredere, securitate si legitimitate. Pentru a castiga increderea clientilor, proprietarii de afaceri online trebuie sa lucreze asupra interesului strategic in permanenta, prin a oferi garantii maxime de securitate si fiabilitate, in caz contrar risca sa-si piarda afacerea.

Acesta este motivul principal pentru care proprietarii de afaceri online inteligente folosesc un certificat SSL profesional, adaptat nevoilor lor. Acestea sunt emise de diversi furnizori de SSL-uri, printre care Comodo/Sectigo, autoritatea numarul 1 din lume, ce ofera cele mai bune garantii.

Let’s Encrypt permite instalarea rapida a SSL-ului, este varianta gratuita si, probabil, cea mai la indemana pentru multi proprietari de website-uri. Aceasta varianta este in regula pentru site-uri personale, non-comerciale, care nu colecteaza date cu caracter personal. Cu toate acestea, este important sa stim faptul ca acestea nu ofera nicio garantie si nu garanteaza identitatea reala si natura legitima a unei companii care opereaza in spatele unui website. Prin urmare, vizitatorii nu stiu daca un website este sau nu autentic sau rau intentionat.

 

Ce tip de Certificat SSL sa aleg

 

La prima vedere, alegerea pare dificila. Pe masura insa ce intelegi utilizatea si garantia fiecarui SSL, vei stii cu exactitate care se potriveste afacerii tale. De exemplu, un SSL DV valideaza domeniul si este potrivit pentru site-uri de prezentare sau bloguri. Pentru un magazin online se recomanda un SSL pentru magazin online cu o asigurare mai mare, pentru validarea subdomeniilor unui domeniu se va alege un Wildcard SSL iar pentru afisarea numelui companiei in bara verde se alege un EV SSL.

 

 

Care sunt avantajele unui certificat SSL EV

 

In primul rand, certificatele EV SSL inspira imediat incredere clientilor, pentru ca numele companiei este afisat in bara verde. In al doilea rand, compania este verificata de autoritatea de certificare externa, deci in spatele unui magazin online, de exemplu, vei stii sigur ca se afla o firma reala.

De asemenea, site-ul web afiseaza sigiliu autoritatii de certificare – de exemplu, Comodo/Sectigo. Utilizatorii sunt acoperiti in cazul unei tranzactii frauduloase legate de validarea certificatului.

In cazul certificatului SSL EV, atat domeniul cat si firma detinatoare a domeniului sunt validate. Spre deosebire de alte SSL-uri, cum este cazul SSL-urilor ce valideaza domeniului ce se instaleaza imediat, in cazul EV SSL procesul de autentificare si validare este complex, pentru a proteja clientii importiva furtului de identitate, phishing sau falsificari.

Astfel, cu o garantie de pana la 1 milion de dolari, certificatele SSL acopera toate pierderile rezultate din esecul sistemului de validare in timpul unei tranzactii frauduloase cu cardul bancar.

De cealalta parte, certificatele de tipul DV SSL, ofera si acestea o asigurare de pana la 10 mii de dolari, ofera garantii de incredere care sunt suficiente pentru persoanele fizice ce colecteaza date cu caracter personal prin intermediul unui formular de comanda online, cum ar fi, de exemplu, nume, prenume, adresa email.

Indiferent de optiunea aleasa, certificatele SSL sunt o necesitate, deoarece 85% din utilizatori evita site-urile nesigure.

 

 

 

 

Lasa un mesaj