Ce trebuie sa faci cand iti doresti primul website


A avea un website implica cativa pasi care trebuie urmati, pasi pe care nu toata lumea ii cunoaste, mai ales daca nu a mai interactionat, in trecut, cu mediul online. Desi sunt persoane specializate care iti creeze propriul website de la 0, precum webdesignerii si apoi pentru intretinere, apelezi la un programator, trebuie, totusi, sa ai in vedere cateva lucruri inainte de a apela la oricare dintre ei.

Asadar, iata ce trebuie sa faci si ce pasi trebuie sa urmezi inainte de a apela la un specialist, care te va indruma sa faci acelasi lucru:

1. Inregistreaza un domeniu – numele site-ului este primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere. Daca stii deja cum vrei sa se numeasca si carei piete vrei sa te adresezi, vei inregistra un nume cu extensia dorita. De exemplu, daca te adresezi publicului din Romania, vei inregistra un domeniu cu o extensie .ro, avand posibilitatea de a-l achizitiona pe 1 sau mai multi ani, sau chiar pe perioada nedeterminata.

2. Gandeste-te la continut – cand te gandesti la continut, te gandesti, in primul rand, la categoriile si subcategoriile pe care doresti sa le aiba. Acestea sunt, de fapt, meniul site-ului. In urma schitei facute, un specialist web iti va putea estima cu exactitate costul realizarii proiectului.

Tot aici, gandeste-te la partea de continut care trebuie actualizata constant si la zonele din website in care continutul trebuie sa atraga si sa motiveze potentialii clienti. Daca nu ai cunostintele si tehnica necesara, recomandarea este sa apelezi la o persoana ce ofera servicii de copywritting. Continutul este important atat pentru veridicitate cat si pentru SEO, pentru a fi implementate cuvintele cheie potrivite.

3. Ce public tinta iti doresti? – identificarea publicului tinta este un element cheie pentru crearea unui website, deoarece de acest factor depind foarte multe elemente. Printre acestea, se numara rezolutia, culorile, constructia si designul. De exemplu, daca te adresezi unui public tinta tanar, site-ul va trebui facut cu o rezolutie mai mare, cu culori puternice si mai multe animatii, in timp ce, daca te adresezi unui public office, designul va trebui facut pe o rezolutie standard, usor de navigat si intuitiv.

4. Stabiliti-va un buget – in functie de dimensiunea proiectului in derulare si anvergura acestuia raportat la preturile pietei, stabileste-ti un buget pentru crearea website-ului. In functie de acesta, un specialist iti poate recomanda elemente care se incadreaza in bugetul vizat.

5. Achizitioneaza-ti un web hosting – pentru ca site-ul sa fie online, sunt necesare servicii de hosting, fara de care site-ul nu poate functiona. La fel, in functie de anvergura proiectului, iti poti alege un pachet de gazduire potrivit, fie ca vorbim de gazduire shared, vps sau server dedicat.

6. Alege site-uri care iti plac – pentru a va usura munca, alege cateva site-uri care ti se par cele mai interesante, si elementele specifice fiecaruia, pentru a alege cateva elemente din toate si pentru a crea ceva original.

Pentru toate cele specificate, Mxhost va pune la dispozitie toate serviciile de care aveti nevoie pentru crearea unui website, incepand de la inregistrarea unui domeniu, achizitionarea unui pachet de gazduire, pana la servicii de webdesign.


  • Marin Dorel says:

    Buna ziua . Eu mi-am facut un sit in wordpress https://sanatateprinmasajblog.wordpress.com/ si as dori sa stiu daca as putea sa achizitionez de la dumneavoastra un domeniu .eu si hosting si daca site-ul pe care eu l-am creeat cand trece pe platforma dumneavoastra va avea baza de date . Doresc sa stiu daca in hostingul pe care il am pot sa mai intrpoduc si alt site cu domeniu tot in .eu , domeniu ce va putea fi achizitionat tot de la dumneavoastra de catre un coleg de al meu , intr-un cuvant daca putem tine doua site-uri pe acelasi hosting .
    Va rog sa-mi spuneti cat ar costa un domeniu in .eu si cat ar costa un hosting si daca site-ul de mai sus poate fi transerat la dumneavoastra , sau daca am baza de date atunci fac eu transerul de date ?
    Va multumesc !!!!

Lasa un mesaj