Cel mai bine vandut nou TLD la nivel mondial


In urma cu aproximativ 4 ani, extensia .TOP devenea disponibila pentru inregistrare la ICANN. Insa, in februarie 2019, aceasta extensie inregistra o cifra de afaceri de peste 7.2 milioane de dolari din vanzari aftermarket. Cifra este cu 200% mai mare decat extensia .CLUB, care se ridica la 2.4 milioane de dolari.

Astfel, .TOP este a doua cea mai inregistrata extensie din categoria noilor TLD-uri de pana acum. Acest domeniu a fost adoptat cu entuziasm de catre interprinderile mici si mari, care si-au stabilit un brand de top in industria lor, inclusiv Apple, Amazon, Chanel, Google, Lego, Yahoo si multe altele.

Acest TLD a inregistrat o crestere de 128% a numarului de vanzari. Desigur, nume formate din una sau doua litere, majoritatea sunt considerate domeniile premium, avand costuri mai mari de inregistrare. De asemenea, s-au inregistrat nume comune precump cars.top, game.top.

Cel mai scump domeniul vandut a fost b.top la 218.880 dolari in 2017. Cea mai mare rata de inregistrare de afla in China, cu 658 de domenii.

De ce .TOP?

Deoarece ofera mult mai multe posibilitati de inregistrare decat alte extensii clasice. .TOP este inca neexploatat pentur cuvintele cheie si denumiri asociative, usor de memorat. Este o alegere fireasca pentru un proiect online sau un produs, care se straduieste sa ajunga cel mai bun. In plus, literele se afla pe aceeasi linie a tastaturii, ceea ce simplifica introducerea textului.


Lasa un mesaj