fbpx

Chrome – cum verifici dacă un site este sigur


Încă de anul trecut se vehicula că, începând cu ianuarie 2017, browserele web moderne, printre care Chrome, va începe să marcheze site-urile care nu oferă conexiune securizată. Astfel, la fiecare accesare in browser, în partea stângă a linkului apare un semn specific.

Aceste semne sunt diferite și semnifică:

Securizat

Informații

Nesecurizat

Periculos

Pentru detalii suplimentare se va da click pe pictograma afișată. Astfel, Chrome va oferi detaliile pe care le deține despre conexiunea privată.

Semnificația fiecărui simbol afișat este diferită. Acestea îți oferă informații despre conexiunea pe care urmează să o accesezi, dacă este sau nu sigură sau dacă are sau nu instalat un certificat de securitate.

Securizat

Informațiile pe care le trimiți pe site vor fi private. Chiar dacă apare această pictogramă, ai grijă când trimiți informații private. Verifică bara de adrese pentru a te asigura că ai accesat site-ul dorit.

Informații

Site-ul nu folosește o conexiune privată. Este posibil ca o altă persoană să îți poată vedea informațiile pe care le trimiți pe acest site. Îți recomandăm să nu introduci detalii sensibile, cum ar fi parole sau carduri de credit. Pe unele site-uri poți accesa versiunea privată a paginii: selectează bara de adrese sau șterge http:// și introdu https://.
Dacă acest lucru nu funcționează, contactează proprietarul site-ului pentru a solicita securizarea site-ului și a datelor tale folosind HTTPS.

Nesecurizat sau Periculos

Îți recomandăm să nu introduci informații private sau cu caracter personal pe această pagină. Dacă este posibil, nu folosi acest site.

Nesecurizat: acționează cu prudență. Există o problemă gravă privind confidențialitatea conexiunii la site. Este posibil ca o altă persoană să îți poată vedea informațiile pe care le trimiți pe acest site.
Periculos: evită acest site. Dacă apare un ecran de avertisment roșu pe toată pagina, site-ul a fost semnalizat ca nesigur de Navigarea sigură. Este posibil ca folosirea acestui site să prezinte un risc pentru informațiile tale private.

Cum securizez site-ul

Conexiunea securizată a unui website se realizează prin instalarea unui certificat SSL, astfel încât link-urile vor fi HTTPS:// în loc de HTTP://. Un certificat SSL criptează comunicația dintre browser și server, astfel încât aceasta nu poate fi interceptată de atacatori.

Implementarea acestei măsuri de protecție are ca scop din partea Google a face internetul un loc mai sigur pentru utilizatori. Până în prezent, mai mult de jumatate din site-urile încărcate prin Chrome au conexiune securizată HTTPS și partea bună este că proprietarii de site-uri au început să înțeleagă rapid utilitatea acesteiea.

În scurt timp utilizatorii mediului online vor fi informați asupra acestui aspect iar site-urile nesecurizate, cât și vânzările și conversiile vor avea de suferit.

Așadar, cea mai simplă și rapidă opțiune este activarea și instalarea unui certificat SSL. În primul rând, costul unui certificat SSL de tipul domain validation are un cost anual ce și-l poate permite orice afacere online. În al doilea rând, nu prea sunt motive pentru care nu ai instalat un SSL. Nu în ultimul rând, certificatele SSL ajută la SEO.

Sursa


Lasa un mesaj