fbpx

Citesti “Termenii si Conditiile” unui web hosting provider?


Fenomenul este general valabil pentru toate domeniile de activitate – se da scroll pana la finalul paginii si se bifeaza “accept”, fara ca termenii si conditiile sa fie citite. Acest lucru de datoreaza faptului ca majoritatea utilizatorilor nu au rabdare sa citeasca pagini cu cateva sute de cuvinte.

Datorita acestui fenomen destul de intalnit, unele dintre companii pot profita de aceasta neatentie din partea clientilor si pot stipula lucruri care pot fi defavoarabile clientilor. Prin urmare, este indicat ca, inainte de a se achizitiona un pachet de hosting sa se citeasca cu atentie termenii si condiile de utilizare.

Pe langa conditiile de utilizare, in general, companiile de web hosting mentioneaza in pagina “termeni si conditii” resursele alocate fiecarui pachet, trimiterea de email-uri maxime pe ora, numarul de fisiere permise, numarul de conexiuni pentru baza de date, CPU si memorie alocata si alte resurse.

Intr-o alta ordine de idei, poate nu esti multumit cu conditiile impuse de providerul de hosting sau pur si simplu nu sunt acceptate anumite aplicatii/software-uri pe care doresti sa le folosesti pe un anumit plan de hosting. Fara sa citesti aceasta pagina, risti sa fii blocat automat si ulterior sa inceapa frustrarile si nemultumirile cu care, teoretic, ai fost de acord atunci cand ai apasat butonul “accept”.

In general, termenii si conditiile sunt structurate pe paragrafe, pentru a fi mai usor de citit. Astfel, nu este neaparat sa citesti cuvant cu cuvant, ci doar acele paragrafe care sunt de interes pentru tine si pentru business-ul pe care il dezvolti online.

Concret in mediul online, termenii si conditiile tin locul unui contract online pe care, odata ce ai dat “accept”, l-ai semnat si esti de acord cu el. Prin urmare, este indicat ca, inainte de a se achizitiona un pachet de hosting sa se citeasca cu atentie termenii si condiile de utilizare, indiferent de provider.

 


Lasa un mesaj