Cloud Hosting si tehnlogia OnApp


Cererea de gazduire web (hosting) este tot mai mare, pachetele oferite de firmele prestatoare difera in spatiu, trafic si alte optiuni suplimentare, insa la o privire de ansamblu resursele sunt fie prea saracacioase, fie prea bogate. La ora actuala este greu sa achitionati un plan de gazduire web adaptat perfect cerintelor website-ului dvs, iar pentru companiile de hosting si clienti acest lucru reprezinta un mare dezavantaj, o pierdere care, privita la nivel mare, se traduce in deficit financiar.

Ce este Cloud Hosting?

Cloud Hosting-ul este solutia, atat pentru clientii care doresc un numar exact de resurse (spatiu, trafic, banda, procesor, memorie ram) pentru a satisface precis nevoile unuia sau mai multor website-uri, dar si pentru firmele de gazduire web care isi doresc exploatarea maxima a tehnologiilor, a serverelor aflate in dotare.

Cloud Hosting se traduce mot-a-mot in “gazduire in nori”. Privind mai putin tehnic, asa cum pe cer se afla mai multi nori, intr-un datacenter (centru de date) se afla mai multe servere. Fiecare nor (server in cazul nostru) are caracteristicile lui, iar fenomenul prin care mai multe servere actioneaza ca unul singur se numeste Cloud Hosting. Datorita unui soft Cloud si catorva zeci de servere la dispozitie, orice datacenter isi poate maximiza puterea de calcul, dar si profiturile, iar datorita tehnologiei avansate, clientii vor putea opta pentru anumite resurse, precis!

Avantajele Cloud Hosting

Principalul avantaj al Cloud Hosting-ului vizeaza utilizatorii mici de hosting, pentru ca acestia au posibilitatea de a plati un pret fix pentru anumite resurse (limitate), sau un pret personalizat, adaptat cerintelor website-ului. Cazurile in care webmasterii care scot profit din web vor plati aceeasi suma pentru vps ca altii, care inca nu au ajuns sa se impuna in online, nu vor mai exista – si asta datorita flexibilitatii si usurintei cu care fiecare poate face comanda la o cantitate fixa de resurse si o poate mari la click, intr-un timp foarte scurt si fara prea multe batai de cap.

De altfel, si uptime-ul va fi unul mult mai mare! Daca pe un server normal, absolut toate serviciile (apache, mysql, imap etc) ruleaza pe aceeasi masina, Cloud Hosting atribuie aceste sarcini (servicii) separat, pe fiecare server, in functie de nevoi – marind astfel si viteza serviciilor. Spre exemplu, avand la dispozitie 50 de servere legate in Cloud, acestea vor putea fi programate sa se ocupe de anumite servicii, fiecare in parte. Pentru email, se vor dedica 2-3 servere, pentru apache (web) vreo 30, pentru ca acest serviciu este cel mai important (cifrele sunt demonstrative), astfel incat toate aceste servere vor avea sarcini bine definite, iar in cazul unor probleme interne nu vor putea pica toate odata, mentinand serviciile active, in continuare!

OnApp – Solutia software pentru Cloud Hosting

De acum, orice provider serios de hosting isi poate valorifica la maxim serverele folosind solutia software OnApp. In principiu, OnApp este format din:

– OnApp Controller – blocul de management care permite administrarea completa a resurselor, monitorizarea serverelor, sistemul de backup, image engine.
– Hypervisors – Permite virtualizarea resurselor din cadrul datacenterului. Suportul pentru Xen & KVM este inclus.
– Data stores – Blocul care foloseste aproape toate configuratiile posibile. Putem mentiona: RAID, LVM, ATAoE, iSCSI si Fibre.

OnApp este o solutie software de Cloud Hosting care poate depasi orice asteptari, iar partea de administrare (Control Panel) din care se pot aloca resurse, crea conturi, configura este ca o joaca de copil. Pe scurt, OnApp pune la dispozitie:
– The Dashboard – Permite o imagine de ansamblu asupra tuturor serverelor care ruleaza in Cloud.
– Virtual machine management – Cu usurinta, de aici se pot crea, opri, sau sterge servere virtuale din cadrul nodului de servere (Cloud).
– Creating virtual machines – Crearea unei masini virtuale este mai simpla! Nu numai ca OnApp permite alocarea precisa a resurselor, insa ofera posibilitatea de instalare a oricarui sistem de operare disponibil in Cloud, la un singur click. Clientul poate alege Windows Server, sau din varietatea de distributii Linux.
– Change virtual machine resources – Daca astazi website-ul dvs are 200 de vizitatori, iar maine aveti o explozie de audienta, resursele pot fi marite cu usurinta, la un singur click, din partea providerului dvs.
Dar si alte optiuni precum permisiunile utilizatorilor, statistici detaliate privind consumul de resurse si activitatea utilizatorilor, sistem de logging etc.

OnApp vine cu CIM Firewall si posibilitate de izolare pentru fiecare server virtual in parte. Fiecare utilizator va avea posibilitatea de a-si configura de unul singur firewallul si va avea parte de securitatea necesara.

Sistemul de backup nu lipseste, iar facilitatea “failover” permite restaurarea oricarei masini virtuale in cazul in care intervin anumite probleme.

Cu OnApp este aproape imposibil sa aveti probleme, aplicatia este construita in asa masura incat sa faca fata unor cereri mari de date si unui numar mare de clienti, iar tehnologia de tip Cloud poate fi folosita la maximum de potential!


  • […] GlobalSign, Reseller Club,  Citrix, CloudFlare, CloudLinux, precum si partenerii nostri Microsoft, OnApp, Attracta, cPanel, Lite Speed Technologies, R1Soft si Trendy Site […]

  • Bogdan says:

    OnApp, in varianta actuala este o mare teapa daca folosesti hardware de comoditate. Crapa tot odata la cateva ore. Daca ai resurse de 10.000 pe controller / hypervizoare / SAN-uri, se evita multe probleme, dar tot raman destule. OnApp tot zic ca urmeaza sa scoata noua versiunea a controller-ului care va rezolva toate bugurile, dar asta ramane de vazut

    • MxHost says:

      Noi vom folosi in instalarea platformei doar servere brand Supermicro , minim 2 SAN cu failover si data duplication. Deja se lucreaza la versiunea OnApp 2.2 si in cateva saptamani va fi lansata.

Lasa un mesaj