fbpx

Configurarea contului de e-mail pe Android

Clienti care detin smartphone cu sitemul de operare Android pot sa foloseasca aplicatia standard denumita ‘Email’ (In unele versiuni de Android aceasta este denumita ‘Mail’)

Inainte de a configura setarile email va rugam sa va asigurati ca aveti o conexiune la Internet prin intermediul Wifi sau prin reteaua mobila.

Aplicatia se poate deschide acesand ecranul ‘Home’ -> ‘All programs’. Apasati iconita ‘Email’ pentru a incarca aplicatia.

Dupa care selectati optiunea Other (POP3/IMAP) in ecranul ‘Choose a mail provider’, In urmatoarea fereastra introduceti  adresa dvs de email si parola respective dupa care apasti butonul ‘Next’ .

android mxhost email

Selectati tipul de cont dorit POP3 sau IMAP (recomandam IMAP deoarece daca selectati POP3 mesajele de server se sterg in momentul acesarii acestora astfel incat din alte locatii, de ex PC, aceste  emailuri nu se mai acceseaza).

android mxhost email

Verificati adresa de email si parola. La campul IMAP introduceti mail.domeniuldvs.ro (inlocuiti domeniuldvs.ro cu domeniul dumneavostra), la ‘Port’ introduceti 143 iar in campul ‘Security type’ selectati None. Apasati ‘Next’ pentru a continua.

email mxhost

In ecranul ‘Outgoing server settings’ la campul ‘SMTP server’ introduceti mail.domeniuldvs.ro (inlocuiti domeniuldvs.ro cu domeniul dumneavostra), la ‘Port’ introduceti 26 iar in campul ‘Security type’ selectati None. Sa va asigurati ca optiunea ‘Require sign-in’ este active, iar in campurile ‘Username’ si ‘Password’ sa introduceti adresa dvs de email si parola aferenta dupa care apasati butonul de salvare a informatiilor introduse.

email android mxhost

In cazul in care se doreste conexiunea securizata ( SSL ) se poate utiliza ca si server de email numele serverului pe care este gazduit domeniul ( exemplu : cloud701.mxserver.ro ) care va ofera certificat SSL valid. ( verifica numele serverului prin acesarea webmail la adresa domeniuldvs.ro/webmail; si browserul va redirectioneaza spre adresa securizata cu numele serverului. In exemplul e mai jos numele serverului este cloud701.mxserver.ro ).

Port IMAP securizat: 993
PORT SMTP securizat: 465

Setarile dumneavostra vor fi verificate dupa care finalizati configurarea apasand ‘Finish