fbpx

cPanel sau Plesk?


Pentru majoritatea webmasterilor si web developerilor  este foarte important sistemul de administrare al unui cont de hosting. Desi exista multe panouri de control pe piata, cele mai utilizate sunt cPanel si Plesk.

cPanel este cea mai utlizata platforma pentru administrarea unui server, fiind compatibila cu sistemele Unix si Linux ce suporta Red Hat si CeontOS, pe cand Plesk ruleaza pe Unix si Windows.

Care sunt diferentele?

cPanel

Interfata grafica a acestui panou de control este mai usor de folosit comparativ cu cea a lui Plesk, implicit ofera un grad ridicat de control oferit utilizatorilor. De asemenea, este  o platforma foarte stabila, cu un grad foarte scazut la vulnerabilitati si intr-o continua implementare, dezvoltare si imbunatatire.

Plesk

Interfata grafica este putin mai complicata ca cPanel, insa avantajul este ca poate rula atat pe serverele cu sistemul de operare Linux cat si Windows. Cei care prefera Plesk sunt de parere ca functioneaza mai bine din punctul de vedere al comenzilor simultane.

Concluzie

In consecinta, in functie de preferinte si necesitati, va puteti alege panoul de control dorit.

Mxhost va pune la dispozitie ambele panouri de control, respectiv cPanel pentru gazduirea Linux si Plesk pentru gazduirea Windows.


Lasa un mesaj